Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija
Gostinstvo
Gurmanski recepti
Kremni bakalar v črnih rolicah
Bakalar lahko pripravite tudi malenkost drugače.
Uporabite lahko naše rolice in na zanimiv način skombinirate slanost bakalaja, osvežilnost paradižnika in sladkobo kandirane limonine lupine in črne rolice - v tem primeru ČRNE ROLICE ZA POLNJENJE.
Spodaj podajamo recept po korakih
Najprej pripravimo kremni bakalar, s katerim bomo rolice napolnili.
200 g razsoljene polenovke,
50 g zlato zapečene čebule,
20 g ekstra deviškega oljčnega olja,
300 g sončničnega olja,
Sol po okusu.
V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo.
Nato dodamo prej narezano polenovko in posolimo.
Ko je kuhanje končano, počasi prilivamo olje, ki ga emulgiramo s pomočjo paličnega mešalnika.
Konfitiranje je toplotna obdelava jedi v olju, a pri nizki temperaturi.
Paradižnik bo služil kot dodatek za črne rolice.
3 kg češnjevih paradižnikov,
50 g limonine lupinice,
200 g ekstra deviškega oljčnega olja,
25 g česna,
100 g SLADKORJA V PRAHU,
10 g fine soli
50 g bazilike
Češnjeve paradižnike blanširajte v vodi 30 sekund. Nato jih kar se na hitro ohladimo v vodi in ledu.
Potem jih olupimo in razporedimo po pekaču.
Češnjeve paradižnike začinimo s preostalimi sestavinami in jih pečemo v pečici 6-7 ur pri 75°C.
Kandirana limonina lupina služi dodatni barvni dekoraciji (kot kontrast), seveda pa doda tudi kanček svežine.
300 g vode,
150g KRISTALNEGA SLADKORJA,
lupina 10 limon.
Z lupilcem krompirja limoni odstranimo lupino, pri čemer se previdno izognemo belemu delu.
Tako dobljeno lupino narežemo na trakove (juliene) in jih v ponvi skupaj s sladkorjem in vodo kuhamo vsaj 20 minut.
*** *** ***
Črne rolice napolnite s kremo iz bakalarja, robove pa dobro popivnajte. Cannolije položite na krožnik, enega navpično in enega vodoravno, nato pa jih okrasite s paradižnikovim konfijem, kandirano limonino lupinico in nekaj lističi sveže bazilike.