Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Kremni bakalar v črnih rolicah

Bakalar lahko pripravite tudi malenkost drugače.

Uporabite lahko naše rolice in na zanimiv način skombinirate slanost bakalaja, osvežilnost paradižnika in sladkobo kandirane limonine lupine in črne rolice - v tem primeru ČRNE ROLICE ZA POLNJENJE.

Spodaj podajamo recept po korakih

KREMNI BAKALAR

Najprej pripravimo kremni bakalar, s katerim bomo rolice napolnili.

Sestavine za kremni bakalar

  • 200 g razsoljene polenovke,

  • 50 g zlato zapečene čebule,

  • 20 g ekstra deviškega oljčnega olja,

  • 300 g sončničnega olja,

  • Sol po okusu.

Priprava bakalarja

V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo.

Nato dodamo prej narezano polenovko in posolimo.

Ko je kuhanje končano, počasi prilivamo olje, ki ga emulgiramo s pomočjo paličnega mešalnika.

KONFIT ČEŠNJEVEGA PARADIŽNIKA

Konfitiranje je toplotna obdelava jedi v olju, a pri nizki temperaturi.

Paradižnik bo služil kot dodatek za črne rolice.

Sestavine

  • 3 kg češnjevih paradižnikov,

  • 50 g limonine lupinice,

  • 200 g ekstra deviškega oljčnega olja,

  • 25 g česna,

  • 100 g SLADKORJA V PRAHU,

  • 10 g fine soli

  • 50 g bazilike

Priprava

Češnjeve paradižnike blanširajte v vodi 30 sekund. Nato jih kar se na hitro ohladimo v vodi in ledu.

Potem jih olupimo in razporedimo po pekaču.

Češnjeve paradižnike začinimo s preostalimi sestavinami in jih pečemo v pečici 6-7 ur pri 75°C.

 

KANDIRANA LIMONINA LUPINA

Kandirana limonina lupina služi dodatni barvni dekoraciji (kot kontrast), seveda pa doda tudi kanček svežine.

Sestavine

Priprava

Z lupilcem krompirja limoni odstranimo lupino, pri čemer se previdno izognemo belemu delu.

Tako dobljeno lupino narežemo na trakove (juliene) in jih v ponvi skupaj s sladkorjem in vodo kuhamo vsaj 20 minut.

 

*** *** ***

Postavitev krožnika

Črne rolice napolnite s kremo iz bakalarja, robove pa dobro popivnajte. Cannolije položite na krožnik, enega navpično in enega vodoravno, nato pa jih okrasite s paradižnikovim konfijem, kandirano limonino lupinico in nekaj lističi sveže bazilike.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.