Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Frozi - sladoledni jogurt s Kozjanskega

Tokrat se mi je pridružila Katja Sinkovič, ki že nekaj let v osrčju Kozjanskega ustvarja pravi sladoledni biser - jogurtov sladoled Frozi.

Njen Frozi je lani prejel tudi nagrado Agrobiznis za najboljši izdelek po izboru potrošnikov!

Moje ime je Matej in skrbim za to, da spletna stran Makaboshop.si odstre poglede v številne s slaščicami in sladoledom povezane posle širom Slovenije.

Vabljeni k branju!

*** *** ***

Katja, hvala lepa, ker si se tako hitro odzvala na povabilo.

Si naša prva podjetnica, ki se s sladoledom ukvarja v okviru kmetije, zato pričakujem zelo zanimiv pogovor!

Predlagam, da kar začneva.

Sedaj že nekaj let vodite in krmarite družinsko kmetijo, z več kot 50 letno zgodovino! Predstavite prosim vaša dva zadnja proizvoda, na katera ste najbolj ponosni?

Kot prvi zagotovo FROZI (zamrznjen jogurt) in zatem jogurt z medom (MEDKO), ki smo ga razvili skupaj s čebelarstvom Kozmus iz Pilštajna.

Gre za dva izdelka na katera sem zelo ponosna, saj predstavljata "cvet" naše proizvodnje.

Kmetija Sinkovič in njihov Frozi

Prosim razložite našim bralcem, kako izgleda vaš teden ali pa običajen delovni dan, da si bomo lažje predstavljali? Namreč, zagotovo ni preprosto skrbeti za vsa kmetijska opravila hkrati pa še razvijati inovativne izdelke (ki med drugim poberejo priznane nagrade)?

Moram reči, da je kar pestro in razgibano.

Precej dobro se moramo vsi pri hiši organizirati, da se delo izpelje tako kot se mora. Še vedno je najpomembnejša naša osnovna, primarna dejavnost – torej prireja mleka.

Od tukaj tudi vse izhaja. Če pri glavnem opravilu ni reda in discipline, je končno kvaliteto izdelkov težko dosegati.

Drugače pa moj dan izgleda nekako takole: ob petih zjutraj dostava izdelkov v šole in vrtce, sledi delo v sirarni nekje do 12. ure.

Nato sem čisto običajna gospodinja, kmetica, mama …

Zvečer zopet delo sirarni in, če le lahko, priskočim še na pomoč v hlevu.

Katja, zakaj frozen yogurt, in ne butični sir, albuminska skuta ali npr. samo jogurt?

To (jogurtov sladoled Frozi) so bile moje sanje. Vedela sem, da bom v tem svetu lahko ustvarjala, uporabila svojo domišljijo, ideje, inovativnost …

Naj delajo sire (butične, starane ..) tisti, ki to obvladajo. Tehnologija in procesi pri tem so zelo zahtevni. Možnosti, da pa iz tega narediš izjemno zgodbo, je pa tudi zelo malo.

Če bi se še enkrat odločala, bi naredila isto. Zdi se mi, da zopet sanjam …

Kako bi opisali svoj korak, ki ste ga storili z dr. Peter Kozmusom pri izdelavi Medko-ta? Gre za cobranding, sodelovanje zaradi zaznanega interesa bolj ozaveščenih potrošnikov ali kaj tretjega?

Kmetija Sinkovič in Peter Kozmus = Medko

Z dr. Petrom Kozmusom se poznava že nekaj časa. Velikokrat je tekla beseda o skupnem sodelovanju, povezovanju našega dela z njihovim.

In tako je nastal jogurt z medom.

Gre za izdelek, ki združuje 100% sestavini s Kozjanskega. Mleko (oziroma navadni jogurt)  ter kostanjev med – z bližnjega hriba Veternik.

Izdelek s ponosom prodajam kot produkt, ki je resnično pristen, naraven in edinstven. 

Kateri del v vašem novem poslu (torej izdelavi sladoleda) menite, da je najbolj težak. Je to razvoj, proizvodnja, marketing, dostava ali prodaja – in kako se s tem spopadate?

Prav v vsaki fazi uživam, nič ni težko (zdaj, ko je posel utečen). Težak je bil začetek, torej nakup opreme, za katero se ve, da ni ravno poceni.

Pa še takratni časi so bili, ne ravno vzpodbudni.

Prodaja in marketing me polnita z energijo.

In potem si zopet na začetku, da vlagaš v razvoj, razmišljaš o inovacijah …

Kmetija Sinkovič in njen quote

Predstavljate 3. generacijo na vaši kmetiji, ste magistrica znanosti in uspešna podjetnica. Kaj bi svetovali ostalim, ki razmišljajo o podobnem koraku, torej razširitvi osnovne dejavnosti kmetije? Imate kakšen recept ali skrito formulo za uspeh?

Velikokrat pozabimo poudariti in sploh povedati, da se za takšnim zgodbami skriva obilica dela.

Če hočete tudi mojih, več kot 20 let šolanja.

Nič ni samoumevno.

Vse to je tek na dolge proge.

Vmes so padci, za katere te nihče ne vpraša ali se boš lahko pobral. Veš, da se moraš.

Pa ključna sta poštenje in vztrajnost.

Od tu naprej sledijo uspehi.

Gremo se asociacije! 1 beseda – 1 odgovor, čimhitreje

Kmetija Sinkovič in njene asociacije

Ste v bližini Podčetrtka in Olimij, kdo so vaši najpogostejši obiskovalci ali kupci Frozija in Medkota?

V poletnem času so to mimoidoči, ki so nameščeni v bližnjih hotelih, apartmajih …

Velika prednost naše uspešne prodaja izdelkov na domu je bližina izjemne turistične destinacije.

Seveda pa je veliko tudi domačih, lokalnih kupcev.

Zadnje vprašanje namenjamo vam oziroma vsem, kateri načrtujejo obisk v vaši bližini? Kako bi jih prepričali in povabili, da vas obiščejo in poizkusijo vaše izdelke?

Po dveh izjemnih poletnih sezonam si upam reči, da je malo takih obiskovalcev, ki so zapustili Kozjansko brez okušanja Frozija.

Prav vsak je navdušen in kar je najpomembnejše, imamo kupce, ki se vračajo. 

Tako da, obiščite našo Kmetijo Sinkovič in se prepričajte!

*** *** ***

Res hvala Katja, za podroben opis poslovne ideje.

Želim ti vse dobro na tvoji poti in seveda odlično poletno sezono, ki je tik pred vrati.

Hkrati pa slutim, da bomo o tebi še veliko slišali, brali in okusili!

Vse dobro Froziju, Medkotu in vsem novim idejam in inovacijam, ki samo čakajo, da pridejo na plano!

Kmetija Sinkovič

Vrenska Gorca 4, 3225 Buče                                                                                                

Spletna stran: www.kmetijasinkovic.si

Facebook: @kmetijasinkovic

Instagram: @kmetija_sinkovic

Prejšnji intervju: Nasja Sinkovič, HEAVEN GELATO Naslednji intervju: Neža Mlakar, LA POPSI

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.