Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Karamelni kremino bogat s piškotki

Recept za karamelni kremino bogat s piškotki

Tale karamelna kreacija bo odlično izpadla, še posebej, če jo boste izdelali v polikarbonatnih banjcah.

Na ta način bo kremino s svojimi plastmi še posebej lepo izpadel.

Hkrati s tem pa vam kremino sladoled predstavlja odlično priložnost, da presežete svoje okvire in ponudite svojim gostom nekaj novega.

Sestavine za sladoled (po plasteh)

 

 

Postopek priprave karamelnega kremina

V ohlajeno posodo iz nerjavečega jekla vlijte 500g lešnikovega preliva CHIARA. Lepo jo poravnajte in jo za nekaj minut postavite v šok komoro.

Medtem ko se prva plast ohlaja, v karafi s paličnim mešalnikom ali metlico dodobra premešajte piškotno pasto skupaj z mlekom in belim kremnim prelivom.

Vse skupaj nato vlijte v sladoledni stroj. 

Ko zmes zamrzne, z njo nadevajte ohlajeno banjico z že strjenim prelivom na dnu. Sladoled po vrhu poravnajte.

Nato posodo postavite spet v šoker za nekaj minut.

Dekoracijo končajte z zadnjim nanosom karamelnega preliva in drobljenimi karameliziranimi piškotki.

Posodo s sladoledom ohladite v šokerju in jo nato postavite v sladoledno vitrino.

 

Da boste vedno na tekočem z novicami iz sveta slaščičarstva in sladoledarstva, vam priporočamo, da spodaj vpišete vaš elektronski naslov. Novičke pošiljamo 1-2x mesečno.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.