Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Rižev sladoled s pomarančnim prelivom in kandiranimi pomarančami

Recept za rižev sladoled s pomarančnim prelivom in kandirano pomarančo

Tokratni sladoled je predstavljen na način riževega pudinga s pomarančnim prelivom in koščki kandirane pomaranče.

Sama zasnova riževega sladoleda je namenjena ustvarjanju posebnega, veganskega sladoleda, ker pa tokratni recept vsebuje tudi bel kremni preliv, seveda ne more imeti takšne oznake.

Vseeno pa rižev sladoled spada med novitete, katere se splača predstaviti v vaši sladoledni vitrini.

Sestavine za sladoled (po plasteh)

 

 

 

Postopek priprave sladoleda

V posebni posodi (najbolje se za sladoledarne obnese merilna posoda) zmešajte vrelo vodo s praškastim pripravkom za izdelavo riževega sladoleda.

Nato mešanico vlijte v sladoledni stroj in počakajte, da stroj zaključi svoj cikel.

Med izmetom sladoleda iz stroja rižev sladoled prelivajte s pomarančnim prelivom s koščki kandirane lupine (uporabite lahko tudi rezine kandirane pomaranče).

Nato sladoled poravnajte v banjici in ga ohladite v šokerju za sladoled.

Po končanem šokiranju na zgornjo plast vlijte še belo čokoladno Loverijo in banjico spet postavite v šoker.

Pred postavitvijo v sladoledno vitrino pa kreativno dokončajte dekoracijo banjice s kapljicami pomarančnega preliva.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.