Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Trojni čokoladni kremino sladoled

Recept za trojni čokoladni kremino sladoled

Tokratni sladoledni recept je navdahnila čokoladna torta v kateri se prepletajo tri vrste čokolade.

Osnovo sestavlja bela čokolada, v notranjosti se skriva plast mehkega mlečnega preliva, vse skupaj pa se zaključi s kakavovim hrustljavčkom.

Si za?

Sestavine za sladoled (po plasteh)

  • mlečna baza za sladoled - 2400g
  • sveže polnomastno mleko s 3,5% mlečne maščobe - 300g
  • BELA ČOKOLADNA PASTA - 300g

 

 

 

Postopek priprave sladoleda

Torej, sprva dodobra zmešajte bazo, mleko in belo čokoladno pasto. Najbolje je, da to storite s paličnim mešalnikom.

Potem tekočo zmes zlijte v aparat za sladoled in počakajte, da stroj dokonča zamrzovalni cikel.

Izmecite približno pol sladoleda v banjico, jo poravnajte, nato pa prelijte z mlečnim Loveria prelivom.

Nato sladoledno banjico dajte v šoker.

Po končanem šokiranju dodajte še drugo polovico sladoleda in jo lepo poravnajte.

Sladoledno dekoracijo predstavlja kakavov crumble katerega potresete približno na 0,5cm na debelo po celotni banjici.

 

Sladoled recepti so namenjeni profesionalnim izdelovalcem sladoleda, vseeno pa jih lahko uporabite za idejo ali usmeritev, če radi ustvarjate sladolede tudi doma. 

Za prejemanje zanimivih novič, izpolnite spodnje polje.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.