Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Pita iz krhkega testa z marmelado iz robidnic

Pita iz krhkega testa ali crostata je zelo poznana v italijanskem okolju.

Krhko sladko testo je odlična podlaga za navadno sadni nadev, katerega lahko v hladnejših časih nadomestite z marmelado. Pri slednji bodite pazljivi, da je termostabilna; to pomeni, da je odporna na vročino, ki je prisotna pri peki.

Pri dotičnem receptu smo uporabili marmelado iz robidnic, ki pa jo lahko nadomestite tudi s kakšno drugo marmelado po vaši želji!

Za peko pit se odlično izkaže pekač za pito - nekateri preferirajo kovinskega, drugi takega s snemljivim dnom, tretji pa silikonskega, ki ga lahko uporabijo tudi za npr. cheesecake.

Odločitev je vaša, menimo pa, da je pita izvrstna slaščica, ki se prileže vsaj nekajkrat na leto.

Sestavine za pripravo krhkega testa:

  • 1000g - MARGARINA Z MASLOM
  • 450g - MLETI SLADKOR
  • 75g - jajčni rumenjak
  • 1260g - pšenična moka
  • 255g - koruzni škrob
  • 30g - cimet v prahu
  • 25g - naribana sveža limonina lupina.

Navodila za izdelavo krhkega testa:

Margarino z maslom približno 30 minut pred delom vzemite iz hladilnika in jo pustite na sobni temperaturi.

Nato v planetarnem mešalniku ali robotu pregnetite margarino, mleti sladkor, rumenjak.

Nato v mešanico dodajajte presejano moko, škrob in cimet v prahu in vse skupaj pregnetite do enotne, homogene zmesi.

Pripravljeno testo naj počiva na hladnem približno 8 ur, najbolje da čez noč v hladilniku.

 

Končna sestava in peka pite:

Pečico segrejte na približno 180°C.

Testo razvaljajte na 3,5mm in ga položite v pekač. Z ostankom krhkega testa oblikujte tanke trakce za izdelavo za pito značilne mreže.

Dno pekača, ki je sedaj obloženo s krhkim testom narahlo prepikajte z vilicami, vendar tako, da ne poškodujete pekača.

Zatem nanesite plast marmelade, čezenj pa poveznite tanke trakce in jih križajte tako, da izdelate značilen vzorec za pito.

Pečemo približno 20-25 minut v pečici pri 180 stopinjah.

Ko je pita pečena, jo pred serviranjem potresemo z nekaj sladkorja v prahu.

 

Tukaj pa smo objavili čisto pravi recept za krhko testo, katerega lahko uporabite za peko piškotov ali pit.

Nad njim boste gotovo tudi navdušeni!

 

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.