Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Recept za sladoled - Crema catalana

Recept za sladoled Crema Catalana

Klasično sladico lahko pripravite tudi kot sladoled - in to odličen!

Sestavine za sladoled Crema Catalana

  • Mlečna sladoledna baza - 4000g 
  • Polnomastno mleko 3,5% mlečne maščobe - 320g
  • PASTA CREMA CATALANA - 220g
  • PRELIV KARAMEL - po želji
  • drobci karameliziranega sladkorja

Postopek priprave sladoleda

V karafi dobro premešajte 4000 g bele sladoledne baze, ki ste ji dodali polnomastno mleko in pasto za katalansko kremo ter vse skupaj vlijte v stroj za izdelavo sladoleda.

Ko stroj za sladoled zaključi z izdelavo sladoleda, sladoled izmečite v posodo in ga vmes dekorirajte s karamelnim prelivom ter mu izdelajte končno obliko.

Posodo s sladoledom za nekaj minut postavite v šoker.

Čez nekaj časa vzemite sladoled iz šok komore in dokončajte dekoracijo sladoleda s prelivom.

Po sladoledu potresite še malce strjenega, ohlajenega in zlomljenega karameliziranega sladkorja, nato pa posodo lahko postavite v sladoledno vitrino!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.