Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Sladoled z alkoholom lahko sedaj pripravite tudi vi!

Sladoled z alkoholom kot popestritev ponudbe v sladoledni vitrini

Poletje je navadno vedno prevroče, prav zato nam pomaga sladoled, s katerim navadno ohladimo in osvežimo sebe in svoje goste.

Za tiste, ki imate radi nenavadne kombinacije, smo pripravili kratek pregled receptov za alkoholne sladolede, ki jih lahko ponudite svojim strankam. Poleg tega si lahko določene recepte tudi shranite v obliki PDF dokumenta, ki ga lahko kasneje tudi natisnete.

Konec koncev je bil sladoled z imenom POKER tudi izbran za zmagovalen Gurmanski sladoled na lanskoletnih Sejmih okusov na Gospodarskem razstavišču. Tea Petelin je odlično skombinirala kutine, teran, solni cvet in pražene pinjole in prepričala 4 člansko profesionalno žirijo!

Skratka, želimo vam sezono polno novih in čudovitih sladolednih okusov, naj vam spodnji recepti dobro služijo!

alkoholni sladoled

Kratka razlaga o sladoledih z alkoholom

Poleg tega, da so sladoledi z dodanim alkoholom veliko bolj zabavnejši kot običajni okusi sladoleda, imajo tudi svoje tehnične prednosti. Zaradi nizkega ledišča bo alkohol v zadostnih odmerkih upočasnil postopek zamrzovanja v aparatu za sladoled, tako da boste ob preizkušanju različnih razmerij med alkoholnimi pijačami, smetano in trajanjem zmrzovanja dobili veliko različnih tekstur - nekateri bodo mehkejši kot navadni, brezalkoholni sladoledi, druge boste morali shranjevati na nižjih temperaturah kot običajno.

A vendar, alkohol bo sadne, čokoladne in ostale klasične sladoledne okuse ponesel v drugo dimenzijo. Pazite le, da ne pretiravate z alkoholom, saj se bo tako pripravljen sladoled prej ali slej utekočinil, pretiran okus alkohola pa bo lahko negativno presenetil vaše obiskovalce.

Svetujemo vam, da sladoled z alkoholom izdelate za manjše sladoledne posode, ter tako stestirate posamezen okus - iz vidika okusa in iz vidika povpraševanja pri vaših gostih. Poleg tega v sladoledni vitrini ne pozabite DODATNO OZNAČITI, da sladoled vsebuje alkohol, saj za njega veljajo dodatne omejitve pri prodaji (starost!!!).

Izbrali smo nekaj klasičnih kombinacij.

Sladoledi z alkoholom - recepture

Sladoled s pivom - nekaj za osvežitev

Sladoled s pivom lahko izdelate iz navadnih, svetlih piv, lahko pa posežete tudi po temnih pivih. Predlagamo vam, da pri svetlih pivih uporabite sadne kombinacije za okrasitev, pri temnih pa lahko eksperimenirate s čokolado.

Recept za sladoled je podan za 4l posodo za sladoled.

Sestavine za sladoled s pivom:
Baza Ice Mix Leagel: 1000g
Pivo (3-8°): 1400g
Voda: 1000 - 1200g

Postopek priprave sladoleda:
Bazo Ice Mix Leagel zmešajte z mlačno vodo in dobro premešajte.Nato zmes vlijte v stroj za sladoled. 
Na polovici cikla zamrzovanja dodajte še dobro ohlajeno pivo.

Sladoled s penino - prazničen sladoled z alkoholom

Sladoled s penino je primeren za različna praznovanja, lahko tudi za poroke oziroma sladice k prazničnim menijem. Kombinacija jagod in penine je sevede fenomenalna, lahko pa stestirate tudi druge vrste sadja, lahko tudi kokosa ali nežne, bele čokolade.

Recept za sladoled je podan za 4l posodo za sladoled.

Sestavine za sladoled s penino oziroma penečim vinom:
Baza Ice Mix Leagel: 1000g
Peneče vino (11,5°): 1400g
Voda: 1200 - 1400g

Postopek priprave sladoleda:
Bazo Ice Mix Leagel zmešajte z mlačno vodo in dobro premešajte.Nato zmes vlijte v stroj za sladoled. 
Na polovici cikla zamrzovanja dodajte še zelo ohlajeno penino.

TUKAJ si lahko naložite recepturi za sladoled s pivom in sladoled s penino!

Sladoled Gin Tonik - novodobni sladoled z alkoholom

Sladoled gin tonik je sladoledna verzija priljubljenega in osvežilnega long-drinka. Sedaj ga lahko pripravite tudi v sladoledni verziji.

Recept za koktajl sladoled je pripravljen za 4l posodo za sladoled.

Sestavine za sladoled Gin tonik:
Baza Ice Mix Leagel: 1000g
Gin (38°): 370g
Tonik: 1300g
Limetin sok: 190g
Voda: 700 - 900g

Postopek priprave sladoleda:
Bazo Ice Mix Leagel zmešajte z mlačno vodo, dobro premešajte. Nato dodajte sveže stisnjen limetin sok in ohlajen tonik ter zmes vlijte v stroj za sladoled. 
Na polovici cikla zamrzovanja dodajte še zelo dobro ohlajeno gin.

Sladoled Americano - "old school" sladoled z alkoholom

Klasični koktajl, nežnejša različica slavnega negronija, bo v sladoledni preobleki gotovo privabila goste željne zanimive osvežitve. Predlagamo vam dekoracijo s koščki limone z lupino.

Recept za koktajl sladoled Americano e pripravljen za 4l posodo za sladoled.

Sestavine za sladoled Americano:
Baza Ice Mix Leagel: 1000g
Vermut (14,4°): 370g
Bitter Campari (25°): 200g
Gazirana voda: 1000g
Voda: 900 - 1100g

Postopek priprave sladoleda:
Bazo Ice Mix Leagel zmešajte z mlačno vodo, dobro premešajte. Nato dodajte še gazirano vodo oziroma sodavico ter zmes vlijte v stroj za sladoled. 
Na polovici cikla zamrzovanja dodajte še zelo dobro ohlajena vermut in campari.

TUKAJ si lahko preneseš PDF z zgornjima receptoma za koktejl sladoled.

Poletje je idealen čas za preizkušanje novih sladolednih receptov. Vseeno pa se pri izdelavi alkoholnih sladoledov držite naslednjih pravil:

  • ne pretiravajte z njimi; v sladoledni vitrini je 1 alkoholni sladoled več kot dovolj,
  • alkoholni sladoled naj bo pravilno označen, prav tako ga ne smete prodajati mladolednim osebam.

 

Želimo vam čimveč novih in slastnih sladolednih okusov.

 

Na naslednji povezavi pa so zbrani vsi recepti za sladoled v aparatu.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.