Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Odlične kombinacije za polnjenje in dekoriranje peciva (npr. panettona, rogljičkov, eklerjev)

Ne veste, kako doseči, da bo vaše pecivo boljše, slikovitejše in očem bolj vabljivo?

Obarvajte ga!

Znotraj in zunaj!

Na ta način se lahko brez težav ločite od ostalih ponudnikov, hkrati pa svoje izdelke obogatite s trendovskimi in čudovitimi okusi.

Za to vam brez težav priskočita na pomoč dve novi liniji naših izdelkov - CREMOSETTE za polnjenje in PASTRYCOVER za oblivanje.

Uporabite jih lahko za različne vrste peciva - mini ali pa tiste prave, pustne krofe, princeske, eklerje in tudi kvašeno pecivo, npr. klasični italijanski panettone.

Ker pa se v tokratnem članku ne bomo ustavljali pri receptu za panettone ali colombo, naj najprej samo razložimo v čem sta si različna, da ju boste lažje razlikovali.

Z njima namreč naš dobavitelj Leagel predstavlja omenjeni polilni in oblivni liniji izdelkov.

Panettone - veliki kruh (za Božič)

V italijanščini "panettone" dobesedno pomeni "velik kruh". Oblikovan je kot zaobljena kupola in je najbolj priljubljena božična sladica v Italiji.

Za pripravo peki zmešajo moko, jajca, maslo in naravni kvas ter pustijo testo vzhajati približno 30 ur ali več.

Tradicionalno se nato v testo vmešajo rozine, kandirano sadje (npr. pomaranče), nato pa se testo položi v poseben okrogel model in speče.

Vsak panettone se napihne kot kupola, na koncu pa jo na posebnih stojalih ustvarjalci obesijo z glavo navzdol, da se ohladi (to pa zato, da se slaščica ne sesede sama vase).

Colomba - golobica (za Veliko noč)

Bližnji sorodnik svojega božičnega bratranca, colomba se pri naših zahodnih sosedih največkrat uživa za veliko noč.

Oblikovana je kot ptica, golobica (od tod tudi ime colomba).

Podobno kot za panettone je testo sestavljeno iz moke, svežih jajc, masla in naravnega kvasa.

Vendar, za razliko od panettona, ta sladka kvašena slaščica ne vsebuje rozin, ampak je posuta s kandirano pomarančno lupinico.

Ko testo vložimo v model v obliki golobčka, ga na koncu še potresemo s kristalnim sladkorjem (ali pa večjimi granulami sladkorja) in mandljevimi lističi, nato pa spečemo do popolnosti.

*** *** ***

Če ste se kdaj torej odločili in pripravili slaščico, pa naj bo to krof, rogljič ali zgoraj omenjena panettone ali colomba, čestitamo!

Skladno z našim delovanjem na sladoledarskem področju vam lahko ponudimo tudi poseben izdelek s katerim izdelate panattone sladoled - PASTA PANETTONE!

Tokrat pa vam bomo predstavili nekaj kombinacij, s katerimi običjano bolj suhe slaščice ponesete na popolnoma novo raven.

CREMOSETTE se bodo v spodnjih recepturah uporabljale za doziranje v notranjost peciva, medtem ko se bo PASTRYCOVER izdelki uporabljali za oblivanje.

Vse skupaj pa bodo dopolnjevali hrustljavi dodatki (suho sadje, karamelizirani oreščki in dekoracije), s katerimi boste dosegli še "kranči" efekt.

Kaj morate vedeti pred polnjenjem in oblivanjem?

Vseeno obstajajo priporočila, vsaj v zvezi z doziranji posameznega tipa izdelka.

POLNJENJE

V panettone/colombo naredite vzdolžne luknje (od spodaj) in jih napolnite s slaščičarsko vrečko s približno 100/150g Cremosette (to doziranje je priporočeno za pecivo s težo 1kg).

Za standardne velikosti rogljičkov in krofov računajte, da za povprečno polnjenje potrebujete 20g kreme.

OBLIVANJE

Obliv PASTRYCOVER segrejte v mikrovalovni pečici na povprečno temperaturo 42-43 °C (samo za PastryCover Bela čokolada naj bo temperatura raje med 40-41 °C).

Zgornjo površino izdelka glazurirajte tako, da izdelek potopite v tekočo čokolado. Nato presežek obliva odcedite in na koncu okrasite z drobljencem, hrustljavčkom ali drugim suhim sadjem.

Povprečna poraba obliva PASTRYCOVER za panettone/kolombo (spet velikost 1 kg) je približno 120-140g, za manjše rogljičke in krofe pa med 15 in 20g.

*** *** 

Predlogi in kombinacije polnil in oblivov z dekoracijami za predpečena peciva

Spodnje recepture so namenjene predstavitvi izdelkov iz naše ponudbe, lahko pa vam služijo kot odlična ideja za dekoriranje in polnjenje s polnili, ki jih že uporabljate.

PANETTONE LEŠNIK IN BELA ČOKOLADA

 

Polnilo

CREMOSETTE LEŠNIK

 

Obliv

PASTRYCOVER BELA ČOKOLADA

 

Dekoracija

DROBLJENI PRAŽENI LEŠNIKI

Panettone z belo čokolado in lešniki
PANETTONE SLANA KARAMELA IN BELA ČOKOLADA

 

Polnilo

CREMOSETTE KARAMELA S SLANIM MASLOM

 

Obliv

PASTRYCOVER BELA ČOKOLADA

 

Dekoracija

HRUSTLJAVČEK KARAMEL

Panettone s slano karamelo in belo čokolado
PANETTONE TRI ČOKOLADE

Polnilo

CREMOSETTE MLEČNA ČOKOLADA

 

Obliv

PASTRYCOVER BELA ČOKOLADA

 

Dekoracija

KAKAVOV HRUSTLJAVČEK

Panettone tri čokolade
COLOMBA Z BELO ČOKOLADO IN DROBLJENO PISTACIJO

Polnilo

CREMOSETTE PISTACIJA

 

Obliv

PASTRYCOVER BELA ČOKOLADA

 

Dekoracija

DROBCI PRAŽENE PISTACIJE

Colomba s prelivom bele čokolade in drobljeno pistacijo
PANETTONE PISTACIJOZO

Polnilo

CREMOSETTE PISTACIJA

KANDIRANE KOCKE POMARANČNE LUPINE

 

Obliv

PASTRYCOVER PISTACIJA

 

Dekoracija

PRAŽENA DROBLJENA PISTACIJA

Panettone pistacijozo je s pistacijo bogat paneton
PANETTONE S TEMNO ČOKOLADO IN PISTACIJAMI

Polnilo

CREMOSETTE FONDENTE

 

Obliv

PASTRYCOVER PISTACIJA

 

Dekoracija

Karamelizirani ameriški pecan oreški

Panetone s temno čokolado in pistacijevim oblivom
PANETTONE LEŠNIKOVO SRCE

Polnilo

CREMOSETTE LEŠNIK

 

Obliv

PASTRYCOVER PISTACIJA

 

Dekoracija

KARAMELIZIRANI LEŠNIKI DROBLJENI

Panettone z lešnikovo notranjostjo in pistacijevim oblivom
COLOMBA Z MANDLJI IN PISTACIJAMI

Polnilo

CREMOSETTE MANDELJ

 

Obliv

PASTRYCOVER PISTACIJA

 

Dekoracija

Karamelizirani mandlji

Colomba z mandlji in pistacijo
PANETTONE S SLANO KARAMELO IN KARAMELIZIRANIMI ARAŠIDI

Polnilo

CREMOSETTE SLANA KARAMELA

 

Obliv

PASTRYCOVER SLANA KARAMELA

 

Dekoracija

KARAMELIZIRANI DROBLJENI ARAŠIDI (lahko tudi večji)

Panettone s slano karamelo in karameliziranimi arašidi
PANETTONE S ČOKOLADO IN SLANO KARAMELO

Polnilo

CREMOSETTE MLEČNA ČOKOLADA

 

Obliv

PASTRYCOVER SLANA KARAMELA

 

Dekoracija

CRUMBLE KAKAV

Panetone z mlečno čokolado in karamelnim oblivom s slano karamelo
PANETTONE Z BELO ČOKOLADO, KARAMELO IN PECAN OREŠČKI

Polnilo

CREMOSETTE BELA ČOKOLADA

 

Obliv

PASTRYCOVER SLANA KARAMELA

 

Dekoracija

Karamelizirani ameriški pecan oreški

Panetone z belo čokolado
COLOMBA Z GIANDUJO IN SLANO KARAMELO

Polnilo

CREMOSETTE GIANDUJA

 

Obliv

PASTRYCOVER SLANA KARAMELA

 

Dekoracija

DROBLJENI PRAŽENI LEŠNIKI

Colomba z giandujo in slano karamelo
PANETTONE S PISTACIJO IN GIANDUJO

Polnilo

CREMOSETTE PISTACIJA

 

Obliv

PASTRYCOVER GIANDUJA

 

Dekoracija

DROBLJENA PRAŽENA PISTACIJA

Panettone s pistacijo in giandujo
PANETTONE Z ROZINAMI IN ČOKOLADO

Polnilo

ROZINE SULTANINE

 

Obliv

PASTRYCOVER GIANDUJA

 

Dekoracija

MASLENI CRUMBLE

Panetone z rozinami in čokolado
COLOMBA S SLANO KARAMELO GIANDUJO IN KARAMELIZIRANIMI ARAŠIDI

Polnilo

CREMOSETTE KARAMELA S SLANIM MASLOM

 

Obliv

PASTRYCOVER GIANDUJA

 

Dekoracija

KARAMELIZIRANI DROBCI ARAŠIDOV (lahko tudi celi)

colomba s slano karamelo

*** *** ***

Če želiš biti o novostih s sveta slaščičarstva in sladoledarstva vedno na tekočem, spodaj vpiši svoj email.

Elektronsko pošto pošiljamo 1-2x na mesec s koristnimi nasveti iz našega področja.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.