Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Sladoledarna Pingo v Šentilju - Ardit Ejupi

Moje ime je Matej in ustvarjam vsebino za spletno stran Makaboshop.si. Že po objavah na socialnih omrežjih in fotografijah, ki ste nam jih poslali, sem komaj čakal, da nam razkrijete kaj pravzaprav je tisto, kar dela Sladoledarno Pingo tako prepoznavno!

Gospod Ardit Ejupi, najlepša hvala, ker ste se odzvali našemu povabilu, in si vzeli čas za pogovor, s katerim lahko vaš slaščičarski posel predstavimo s popolnoma drugega zornega kota. Vodite namreč uspešno sladoledarno v Šentilju, katera je le streljaj od Casinoja in Hotela Mond.

Sladoledarna Pingo na Šentilju

Vaše goste ob prihodu pozdravi zdaj že zelo znana maskota topečega se prikupnega pingvina, takoj nato pa glavno vlogo prevzamejo sladke pregrehe.

In to kakšne!

Z vašo kreacijo (sladoledom Dark Smoke) ste se namreč leta 2017 v Riminiju udeležili finala svetovnega prvenstva v izdelavi sladoleda!

Že to nakazuje, da ste del sladolednega Olimpa, ne samo v Sloveniji, ampak v celotni regiji!

Začniva torej.

1. Kakšen sladoledni okus vam je osebno najljubši in zakaj?

Osebno bi izpostavil Stracciatello.

Stračatela v sladoledarni Pingo

Iz vidika sladoledarja je Stracciatela osnova "vseh" ostalih okusov.

Predstavlja alfo sladoledov in je izhodišče za pripravo vseh ostalih okusov. Je preprosta in pri njej pride do izraza prava kvaliteta osnove.

Je osvežilna, a hkrati tudi kremasta in ima gladko teksturo, okrašena pa je s koščki čokolade, ki obogatijo njen okus.

2. Kako ste se znašli v sladoledarskem poslu? Je to družinska tradicija, želja po novih izzivih?

Žena prihaja iz sladoledarske "dinastije", spoznavanje z njo me je pripeljalo v svet sladoleda, kjer sma začela najino skupno pot.

Ohranila sma tradicijo in sma jo izpopolnila z novodobnimi kreacijami.

3. Kako spremljate novosti v sladoledarstvu?

Se udeležujete različnih sejmov, pregledujete Instagram proizvajalcev... Kaj tretjega? Kje dobite ideje za nove sladoledne kombinacije?

O novostih se večinoma posodabljamo na sejmih.

Sami pa tudi spremljamo trende gostinstva ter ideje iz drugih panog pripeljemo v sladoledarstvo z unikatnimi kombinacijami okusov.

Postrežba sladoleda v Šentilju

Pri ustvarjanju pa veliko prispeva tudi naša kreativnost.

Redno pa se izpopolnjujemo tudi na tečajih pri najbolj znanih italijanskih šolah sladoleda.

4. Kaj se vam zdi najpomembnejše pri izdelavi in prodaji sladoleda?

Je to kakovost sestavin, lokacija prodajnega mesta, osebje?

Kot pri vsakem gostinskem obratu, tudi za sladoledarstvo velja, da je prvi in najpomembnejši pogoj - higiena.

Kakovost sestavin je na vrhu. Da bi lahko naredili kvaliteten končni proizvod potrebujemo najbolj kvalitetne sestavine.

Kakovost sestavin v sladoledarni Pingo

Tam, kjer je to možno, se trudimo, da so vse sestavine lokalne oz. domače.

Lokacija je prav tako pomembna, vendar mislim, da to ni ključnega pomena.

Prijaznost ter strokovnost postrežnega osebja pa sta prav tako zelo pomembni.

5. Zdaj pa brez dlake na jeziku - koliko let je star vaš najmlajši in najstarejši pripomoček za sladoled?

Zaradi prenove našega objekta imamo v proizvodnji večino novejših strojev in opreme, ki nam poenostavijo vsakdanje delo med proizvodnjo in prodajo.

Z moderno tehnologijo nam nudijo veliko možnosti pri kreacijah ter ohranjanju higiene in kvalitete.

Osebje v sladoledarni Pingo

O najstarejšem pripomočku pa vedno govorim z nostalgijo ter posebno navezanostjo, kajti z njimi smo na začetku začeli našo zgodbo sladoleda in smo bili pridni "sodelavci" vsa ta leta. Čeprav smo skoraj enako stari, imava oba še vedno dosti volje in z veseljem delava skupaj vsak dan.

6. Kakšen bi bil vaš nasvet za vse, ki razmišljajo o prihodnosti v sladoledarskem poslu?

Karkoli se odločamo, da bomo delali v življenju, je najbolj pomembno, da nas to delo veseli.

Če je volja in ljubezen do poklica, potem je verjetno tudi volja in pripravljenost za šolanja in sprotna usposabljanja, želja za trdo delo, predanost in vztrajnost.

7. Kakšna je vaša ponudba sladoleda?

Imate več sadnih ali kremnih sladoledov? Kako oziroma s katerimi okusi radi napolnite vašo sladoledno vitrino?

V naši sladoledarni ponujamo vsaj 24 dnevno sveže pripravljenih okusov.

Večji del naše ponudbe predstavljajo kremni sladoledi, ki so večinoma narejeni na osnovi mleka.

Sladoledarna Pingo in njihova ponudba sladoleda

V toplejših dnevih pa je več sadnih okusov oz. sorbetov, na katere smo še posebej ponosni, saj zanje uporabljamo le lokalno sadje iz bližnjih kmetij.

8. Ponujate poleg sladoleda še kakšne druge slaščice, pijače?

Opišite, na kateri način širite svojo ponudbo.

Z veseljem strankam postrežemo tudi torte, sladoledne ali pa iz kreme semifredo.

V ponudbi imamo tudi različne kreacije monoporcijskih slaščic.

Prav tako smo ponudbo razširili s sladoledi na palčki - lučkami, ice popsi in ostalimi kreacijami sladolednih slaščic.

Pravo poslastico pa predstavlja naša ledena kava, ki jo lahko postrežemo z različnimi dodatki in okusi, po izbiri gosta seveda. Ponudbo izpopolnjujejo kreme fredo različnih okusov.

Z letošnjim letom bomo ponudbo razširili še na posebne sicilijanske granite, pripravljene iz 100% sadja.

9. Hitre asociacije!

Napišite 1-2 besedi, ki vam padejo na pamet poleg že napisane besede.

Sladoledarna Pingo - asociacije na besede

10. Zaupajte nam kakšen je vaš najboljši sladoled oziroma kateri je tisti sladoled na katerega ste najbolj ponosni.

Poleg že omenjena Stracciatelle bi izpostavil še našo zmagovalno kombinacijo dimljene čokolade in whiskija (Dark Smoke), ki je našo prepoznavnost popeljalo v svet sladoledarstva.

Najbolj priljubljen okus med našimi zvestimi strankami pa je Lila Pause, kombinacija jogurta, jagod in čokolade. 

*** *** ***

Fantastično!
 

Hvala g. Ardit, za odličen pogled v zakulisje vašega sladolednega posla.

Seveda vam želim čimboljšo sezono, ki naj se začne čimprej.

Spodaj objavljam še kontaktne podatke za sladoledarno Pingo in seveda povezave na vaša socialna omrežja, kjer si lahko vsakdo ogleda vašo sladoledno umetnost!

Vse dobro in čimbolj sladko še naprej!

*** *** *** 

SLADOLEDARNA PINGO

Mladinska ulica 2a, 2212 Šentilj

Facebook: @sladoledarnapingo

Instagram: @sladoledarnapingo

*** *** ***

Naslednji intervju: Flavia Morelli, SIGEP - The Dolce World Expo

*** *** ***

Če bi radi, da bi intervjujali še kakšno osebnost iz sveta slaščic, nam to sporočite na prodaja@makabo.si.

Da pa boste vedno na tekočem z novicami iz sveta sladoleda in slaščic, spodaj vpišite vaš elektronski naslov!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.