Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • Intervjuji
  • SIGEP - sejem za vse, ki želijo uspeti v svetu sladoleda, slaščic, peciva in kave

SIGEP - sejem za vse, ki želijo uspeti v svetu sladoleda, slaščic, peciva in kave

Če v Dubaju trenutno poteka Svetovna razstava Expo 2020 Dubai, kjer so v prvem planu inovacije, tehnologije, umetnost in kultura, se bo na Sigep-u predstavljalo vse, kjer je skupni imenovalec slaščica!

Ta se bo tudi letos odvijal na italijanski obali, v Riminiju, in sicer med soboto, 12. in sredo, 16. marcem, torej čez manj kot mesec dni - mimogrede, zima je idealen čas za pripravo za novo sladoledno sezono.

Odgovori na spodnjih nekaj vprašanj, vas bodo gotovo prepričali, da si boste zaželeli, da bi si ta svetovno znani sejem ogledali tudi v živo. 

Če pa ste tam že bili, potem veste, o čem pišem!

Še opozorilo; vstopnice je mogoče kupiti samo na spletu, povezava pa je v intervjuju!

Sem Matej in pripravljam zanimivo vsebino na spletni strani Makaboshop.si

Moja današnja sogovornica je gospa Flavia Morelli, ki bdi nad celotno zgodbo tega slavnega in sladkega sejma v RIminiju. 

*** *** ***

Lep pozdrav gospa Flavia!

Najlepša vam hvala, ker ste si vzeli čas, da boste našim bralcem na kratko razložili, zakaj se jim splača obiskati že 43. sejem Sigep.

Ali lahko našim bralcem opišete, kaj pravzaprav je Sigep in kako se je razvil v enega od ključnih "trendseterjev" v Evropi, ko govorimo o sejmih v "sladki" industriji v tem delu sveta?

Sigep - The Dolce World Expo - katerega organizira Italian Exhibition Group, je že več kot 40 let mednarodna razstava, posvečena industriji obrtnega sladoleda, slaščic, peciva, pekarstva in kave.

Prepoznan je kot referenčna točka za inovacije v industriji slaščic. Pravzaprav vsako leto ponuja popoln pregled nad vsemi novostmi na trgu, od surovin in sestavin, do strojev, opreme, embalaže in različnih storitev, ki se navezujejo na gostinstvo.

Sigep odraža težnje oskrbovalnih verig in sladico interpretira z močno mednarodno naravnanostjo ter novo vizualno identiteto. Prav to potrjuje Sigep kot odlično poslovno platformo, ki je predana nenehnemu poklicnemu izpopolnjevanju.

Sigep - sejemski logo

Ko smo vas obiskali leta 2020, smo videli zelo širok spekter obiskovalcev - od dijakov do trgovcev, podjetnikov, znanih mojstrov sladoleda, slaščičarjev, blogerjev ...

Sigep je namenjen profesionalnim izdelovalcem slaščic: tako lastnikom in vodjem lokalov (sladoledarn, slaščičarn, barov, kavarn), gostinskih in nastanitvenih objektov, distributerjem in trgovcem na drobno. Seveda pa moram tu omeniti še Ho.Re.Ca podjetja, uvozno-izvozna podjetja, trgovska združenja, strokovne šole ipd.

Nenazadnje pa je Sigep oder "par excellence" kjer imajo svoj prostor tudi mednarodna tekmovanja z najbolj priznanimi mojstri sladoleda, slaščičarji in barmani iz celega sveta.

Sigep in sladoled

Imam zelo specifično (hipotetično) vprašanje in mislim, da lahko odgovor preslikamo na praktično vse koncepte gostinske industrije, ki jih Sigep pokriva.

Recimo, da moja sestra vodi majhno podjetje s sladoledarno. Surovine za sladoled kupuje od različnih dobaviteljev. Je lastnica, vendar sama ne izdeluje sladoleda, ampak to počne nekdo izmed njenih zaposlenih!

Kdo naj pride na vaš sejem - lastnica, zaposleni ali kar oba; in zakaj?

Vsekakor naj prideta oba!

Sigep je poslovna platforma in hkrati odskočna deska za mreženje, usposabljanje in informiranje.

Je pravi inkubator trendov, novic in prostor, kjer je omogočena dobra mera izmenjave strokovnega znanja in izkušenj.

Sejemsko prizorišče Sigepa

Kakšna je vaša politika glede cene vstopnice, kje si lahko morebitni obiskovalci več preberejo o tem?

Vstop na dogodek je rezerviran izključno za profesionalne izvajalce.

Več o vseh potrebnih informacijah lahko izveste na naši uradni spletni strani!

Letošnji Sigep je že 43. po vrsti. Kakšna so vaša pričakovanja in kako ste se pripravili?

Glede na razvoj pandemije bo letos Sigep potekal marca in ne januarja, kot je to običajno; je pa to obdobje vseeno še vedno ugodno za obiske iz Italije in tujine

To bo prvi letošnji dogodek, posvečen izdelavi slaščic na globalni ravni.

S svojo spletno platformo za poslovno dogovarjanje, sestankovanje in pogovore, s tekmovanji in predstavitvami pa bo zaznamoval ponovni zagon slaščičarskega sektorja, ki komaj čaka na to!

Sejem daje tudi vpogled v trende, ki imajo velik vpliv na industrijo.

Kaj nam lahko poveste o rešitvah v zvezi z ekološkim vidikom slaščic in sladoleda? Obetajo se namreč premiki k okolju prijaznejši proizvodnji in prodaji sladic.

Trajnost bo ena od prevladujočih tem v Sigepu.

Veliki mojstri iz sveta sladoledarstva in slaščičarstva bodo razpravljali o učinkih in priložnostih, ki se pojavljajo. Vedno več pozornosti namreč potrošniki posvečajo vprašanjem etike in trajnosti.

Prav zato bodo na sejmu bile predstavljene tudi izkušnje iz prve roke o tem, kako se današnji gostinci soočajo s takšnimi izzivi v svojem poslovanju.

Sigep in nove tehnologije

Na sejmu so različni predstavniki razvrščeni v skupine glede na glavno kategorijo njihovega izdelka/rešitve (sladoled, pecivo, kava, čokolada in pekovski izdelki). Je ponudbe dovolj?

Na Sigepu boste našli najširšo in najboljšo, popolno ponudbo za sektor sladoledarstva na svetu. Tu v Riminiju boste lahko videli in preizkusili vse kar potrebuje vsak izdelovalec sladoleda.

V mislih imam npr. sestavine za ustvarjanje novih okusov sladoleda, zmogljive stroje za izdelavo sladoleda, pa vrhunske hladilne vitrine do tudi manjše dodatke, kot so npr. korneti, skodelice in embalaža za sladoled.

Povabilo na sejem SIGEP

Ali obstajajo zanimivi še posebej zanimivi dogodki, katere bi želeli izpostaviti?

V Gelato Areni se v soboto 12. marca začenja uradna podelitev nagrad svetovnega finala World Masters Gelato Festivala.

Od nedelje, 13. do srede, 16. marca, bo na vrsti Sigep Gelato d'Oro za izbor najboljšega slaščičarja in sladoledarja, ki bo sodeloval na prvi izvedbi Gelato European Cupa na Sigepu 2023.

V Coffee Arena, torej prestolnici kave na Sigep-u, bodo potekali polfinale in finale Cup Tasters, Brewer Cup ter italijansko prvenstvo Barista.

Slednje šteje za svetovno prvenstvo baristov (World Barista Championship), najpomembnejše mednarodno tekmovanje v kavi, ki ga vsako leto organizira World Coffee Events (WCE).

Za konec pa še eno preprosto vprašanje. Kakšen sladoled je vam osebno všeč?

Klasika, čokoladni in pistacijev sladoled.

*** *** ***

Super!

Še enkrat hvala za vaše sodelovanje, gospa Flavia, še posebej za tako izčrpne informacije.

Komaj čakamo, da se Sigep v Riminiju začne, sladkosti po povedanem gotovo ne bo manjkalo!

Spodaj podajam še nekaj informacij, kot so cene vstopnic, parkirišč, povezave do socialnih omrežij ipd.

*** *** ***

SIGEP - THE DOLCE WORLD EXPO

Rimini Expo Centre

Via Emilia, 155, 47921 - Rimini (RN), Italija

Spletna stran: https://www.sigep.it/

Facebook: @SigepRImini

Instagram: @sigeprimini

LinkedIn: @sigep-

Komu je sejem SIgep namenjen: sladoledarji, slaščičarji, čokoladarji, peki, vodje restavracij, veletrgovci, distributerji, arhitekti, notranji oblikovalci, novinarji. Na dogodek so vabljeni tudi vsi, ki bi si želeli delovati v industriji izdelave slaščic.

 

Prejšnji intervju: Ardit Ejupi, Sladoledarna Pingo Naslednji intervju: Jan Birsa, Mihjwc

 

Če želiš odlične novičke iz sveta slaščičarstva, sladoledarstva in gostinstva prejemati v svoj e-poštni nabiralnik, nam spodaj zaupaj tvoj elektronski naslov!

 

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.