Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Sladoledni okus leta 2023 je APFELSTRUDEL

Od leta 2012 je sladoled edina hrana, ki ji je Evropski parlament posvetil dan. Praznovanja že enajsto leto potekajo 24. marca in Evropski dan obrtniškega sladoleda je postal praktično nepogrešljiv, tudi v Sloveniji.

Kakovostna proizvodnja tradicionalnega italijanskega obrtniškega sladoleda si vsekakor zasluži svoj dan!

Jabolčni zavitek - značilni avstrijski okus je postal sladoled leta 2023

Posebnost dneva sladoleda je okus leta, ki ga vsako leto izbere ena od sodelujočih držav – z izjemo lanske desete obletnice, ko je o receptu za okus leta Dolce Sinfonia odločala posebno tekmovanje med evropskimi proizvajalci sladoleda, ki ga organizira Artglace v sodelovanju z Longarone Fiere Dolomiti in Italian Exhibition Group (IEG).

Tako bo po "Mantecadu", ki ga je izbrala Španija, Evropski dan obrtniškega sladoleda 2023 obeleževal okus "Apfelstrudel" (ali po slovensko "jabolčni štrudelj" ali "jabolčni zavitek"), ki ga je izbrala Avstrija.

Gre za sladoled na beli osnovi, ki mu je dodana jabolčna kaša, aromatizirana z rumom in limoninim oljem. Druge sestavine, ki so značilne za »Apfelstrudel« in ki ne smejo manjkati niti v klasični, pečeni različici, so cimet v prahu, rozine sultanine, po možnosti temne, in na koncu ščep kruhovih drobtin.

Takšen bo torej izgledal letošnji poklon klasičnemu sladkemu simbolu Avstrije, ki je poznan daleč preko njenih meja.

Dodajamo pa še povezave do nekaj izdelkov iz naše ponudbe s katerimi lahko pričarate okuse jabolčnega štrudlja:

Okus leta 2023 je jabolčni štrudelj ali APFELSTRUDEL

Sladoledna pasta CIMET

Cimetova sladoledna pasta je odličen izdelek, s katerim lahko izdelate orientalski sladoled ali pa odlično osnovo za štrudljev sladoled.

Njen intenziven okus lahko uporabite tudi pri izdelavi kremastih slaščic, moussov ali pa strjenk in zmrzlin, katerim želite dodati cimetovo noto.

Pakirana je v priročni 3,5kg plastični posodi z ročajem.

Sladoledni preliv AMORDIFRUTTA STRUDEL

Bogat preliv za sladoled se ponaša s koščki jabolk, rozin, vsebuje pa tudi maslo, smetano in kanček cimeta.

Ravno zgornja kombinacija ga uvršča v odličen preliv s katerim boste lahko vonj jabolčnega zavitka brez težav prenesli v sladoledno vitrino ali pa na krožnik vaše nove slaščice.

3kg priročno pakiranje bo zadostovalo za kar nekaj kilogramov sladoleda.

Sladoledni preliv JABOLKO IN CIMET

Drugi preliv sliši na ime JABOLKO in CIMET, prihaja pa od našega dobavitelja Leagel, ki ima sedež v San Marinu.

Koščki jabolka in drobci cimeta so v odličnem razmerju in nudijo odličen okus in pookus.

Pakiranje je malenkost manjše, vseeno pa nudi odlične rezultate, tako pri izdelavi slaščic, kot tudi sladoleda z okusom jabolčnega zavitka.

 

Za novosti s področja sladoledarstva in slaščičarstva vpiši spodaj svoj email. 1-2x na mesec pošljemo uporabne novičke, dodamo pa tudi kakšno kodo za popust.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.