Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Veganska panakota izdelana na barvit način

Intoleranca na laktozo ni nekaj novega.

Vendar nemalokrat se zgodi, da se tudi mojstri slaščičarji znajdejo v zagati, kako klasične slaščice pripraviti tako, da bodo primerni tudi za alergike. Poleg njih pa so med gosti seveda tudi vegani.

Rešitev predstavlja uporaba rastlinskih vrst mleka, ki laktoze ne vsebujejo. Ta so povečini idealna za pripravo ravno takšnih slaščic ali sladoleda.

Veganska panakota izdelana na mavrični način predstavlja le enega izmed morebitnih odgovorov na dobro vegansko in brezlaktozno slaščico.

V receptu uporabljena naravna barvila pa predstavljajo izvrstno rešitev za obarvanje posameznih komponent slaščic.

Za izdelavo lahko uporabite klasičen model za panakoto ali pa slaščico izdelate v steklenih prozornih kozarčkih, kot na fotografiji.

Na takšen način se resnično pokaže znanje in izvrstno poznavanje najrazličnejših tehnik, ki so v slaščičarstvu nujna.

Spodnje količine zadostujejo za 4 porcije panakote brez laktoze.

Veganska panakota bo narejena iz spodnjih sestavin:

Izdelava veganske panakote po korakih:

Da bi izdelek postal resnično lep, vam svetujemo, da si pripravite 4 posodice, izdelujete pa eno po eno.

Na takšen način bo vsak posamezni sloj, iz katerega je veganska panakota sestavljena, ohlajen in strjen, preden boste nanj vlili naslednjo barvno zmes.

V posodi zmešajte 50ml sojine smetane, 80 ml mandljevega mleka, 10g sladkorja v prahu, 5g želatine v prahu  in sojino mleko.

Tekočino nalijte v 4 kozarčke oziroma v silikonski model. Poskrbite, da bo v vsakem približno enaka količina.

Kozarčke dajte v hladilnik in jih tam pustite vsaj 30 minut, da se tekoča masa zgosti.

Nadaljujte s pripravo ostalih barvnih mas, po končanem postopku pa vse skuapj pustite v hladilniku še vsaj 1 uro.

Po tem lahko steklene kozarčke oziroma veganske panakote brez mleka izvlecete iz silikonskih modelov in postrezete.

 

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.