Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Cimetove mini potičke s pisano glazuro

Tokratni recept je posvečen pripravi mini potičk, le da jim je dodan še poseben barvni preliv.

"Bundt cake", znan tudi pod imenom "Gugelhupf" ali "Kugelhupf", nekje po Sloveniji pa tudi kot kuglof ali šarkelj, svoje ime dolguje posebnemu modelu, ki se uporablja za tole torto.

Navadno se takšno pecivo peče okrog božiča, prileže pa se praktično v vsakem letnem času in za vsako priložnost.

Klasični recept za šarkelj navadno vsebuje veliko masla, sladkorja, grenkega kakava in sesekljane oreščke. Piko na i pa lahko predstavlja tudi glazura, ki še dodatno poudari sladkost te slaščice.

Za tole sladko glazuro ali "icing", kot mu nekatere pekarice rade rečejo, smo uporabili naravna barvila iz naše ponudbe, ki se odlično izkažejo pri izdelavi takšnih domačih specialitet. Pri receptu za mini potičke pa smo uporabili "lažji", in ne tako nasiten recept.

Za mini potičke vam bo prišel prav silikonski model za mini potico, recept pa bo zadostoval za približno 2 polnjenji, torej 12 kosov mini potičk.

Sestavine za barvne glazirane cimetove mini potičke

Za mini potičke:

  • 3 jajca
  • 200g pšenične moke
  • 150g MLETEGA SLADKORJA
  • 50ml polnomastnega mleka
  • 70 ml sončničnega olja
  • ½ čajne žličke cimeta v prahu
  • 10g pecilnega praška


Za glazuro ali sladkorni icing:

 

Priprava mini šarkljev

Pečico predhodno segrejte na 180°C. Medtem ko čakate, da pečica doseže želeno temperaturo, se posvetite pripravi testa za mini potičke.

V skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in cimet. Mešajte dokler ne dobite homogene zmesi.

V drugi posodi pa s pomočjo vilic stepite cela jajca z mlekom in sončničnim oljem.

To mešanico nato zmešajte s suhimi sestavinami. Na tej točki svetujemo, da uporabite električni palični mešalnik z metlico, in vse dobro premešajte.

Vdolbinice modelčka namastite (dobro se obnese olje v spreju) in jih nato napolnite do 2/3 prostornine.

Specite jih v ogreti pečici, približno 20 minut in jih kasneje odstranite ter pustite, da se popolnoma ohladijo

Zdaj lahko nadaljujete z glazuro.

 

Priprava večbarvnega "icinga"

Stepite beljak in ga razdelite v 4 sklede, približno 10 gramov na skledo.

Uporabite skledo, ki je nizka in ima večji premer kot mini potička.

V vsako skledo dodajte 30 gramov sladkorja v prahu, žličko koruznega škroba in 2g naravnega barvila.

Dobro premešajte (za to se odlično obnese ročna metlica za stepanje), pokrijte s plastično folijo in pustite počivati ​​približno 10 minut na sobni temperaturi.

 

Končna sestava sladice

Pečene mini potičke obrnite z ožjim zgornjim delom navzdol in jih  pomočite v glazuro.

Zatem jih postavite na krožnik in dokončajte dekoracijo s posipom iz mletega sladkorja.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.