Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Recept za eklerje z maskarponejevim moussom in kandiranimi gozdnimi sadeži v sirupu

Eklerji z maskarponejevim moussom in kandiranimi gozdnimi sadeži v sirupu

Tale recept je kot nalašč za pripravo malce drugačne, a zato nič manj prijetne slaščice.

Krhko pečeno testo eklerjev je na koncu napolnjeno s hladnim in osvežilnim kandiranim gozdnim jagodičevjem, na vrhu vsega tega pa je dodan še nežen maskarponejev mousse.

Sestavine za eklerje:

Sestavine za maskarponejev mousse:

Priprava eklerjev

Margarino, mleko, vodo, sol in sladkor zavremo.

Nato dodamo moko in vse skupaj dobro premešamo ter pokuhamo približno 2 minuti.

Postavite vse skupaj v planetarni mešalnik (uporabite listni nastavek) in med mešanjem v maso vlijte jajčne beljake in rumenjake.

Oblikujte eklerje (lahko vam pomaga tudi silikonska podloga za eklerje) in jih specite v poprej ogreti pečici (8-9 minut pri 190°C, oziroma niso zlatorumeni).

Priprava maskarponejevega moussa

Smetano stepite, da pridobi volumen, nato pa nanjo vmešajte še mleti sladkor in UNICO 2.

V mleko vmešajte MASCARPONE 30, nato pa vse skupaj vmešajte v stepeno smetano.

Sestava pred postrežbo:

Ekler prerežite na pol, napolnite ga s kandiranimi gozdnimi sadeži, po vrhu pa ga okrasite z brizganim maskarponejevim moussom.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.