Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Panna cotta s karameliziranimi figami

Recept za pannacotto s prelivom iz karameliziranih fig

Okusna tradicionalna sladica s sodobnim prelivom iz karameliziranih fig, odlična za osvežilen posladek.

Postopek je zaradi želatine v prahu hitrejši in ne rabi segrevanja.

Sestavine za panna cotto:

Priprava panna cotte na hladno

V posodi zmešajte rastlinsko smetano, polnomastno mleko in želatino v prahu. Po želji lahko dodate tudi narezano sredico vanilijevega stroka.

Precedite zmes, da odstranite morebitne večje koščke vanilijevega stroka in zmes vlijte v steklene ali plastične kozarčke - lahko pa tudi v klasične silikonske modele.

Posodice s pannacotto dajte v hladilnik, najbolje čez noč.

Tik pred serviranjem sladico okrasite s prelivom iz karameliziranim fig in koščki narezane fige.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.