Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Kakijev sladoled - preprost recept za sladoled

Kakijev sladoled iz domačih kakijev

Kaki izvira iz Vzhoda. V Evropo naj bi prispel konec 17. stoletja po zaslugi angleškega direktorja botaničnega vrta v Kalkuti, ki je v materino državo prinesel nekaj primerkov. Rastlina rodi obilne količine tega, z vitaminom C zelo bogatega sadja.

Kaki največkrat poberemo še prej kot je čisto mehek in ga shranimo skupaj z npr. jabolki, ki oddajajo etilen – s pomočjo tega, kaki v nekaj dneh dobi značilno mehko strukturo in je pripravljen za uživanje.

Spodaj vam ponujamo popoln recept za kakijev sladoled, katerega lahko pripravite tudi v vaši sladolednici!

Recept za kakijev sladoled

sestavine za 4kg banjico sladoleda

V vodi zmešajte kristalni sladkor, glukozni sirup v prahu in sadno bazo.

Posebej očistite in dobro zmiksajte še kaki (končna, očiščena količina naj bo 2400g).

Mešanico vode, sladkorja in baze vlijte in dobro premešajte s kakijevo kašo.

Tako pripravljeno mešanico vlijte v stroj za izdelavo sladoleda.

Ob izmetu sladoleda, ga oblikujte v sladoledni banjici in ga po potrebi okrasite z rezinami svežega kakija ali zelenjem ob kakijevem peclju.

 

Na naslednji povezavi pa so zbrani vsi recepti za profesionalni sladoled.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.