Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Rainbow Stick - zanimive sladoledne lučke na palčki

Z omenjenim receptom boste lahko izdelali zanimive sladoledne lučke, ki so sestavljene iz posameznih okusnih "nastavkov".

Spodaj podajamo sestavine za izvedbo posameznih elementov slaščice - izdelali boste nekaj nastavkov z belo čokoladno sredico in nekaj temnejših iz temne čokolade.

Za izdelavo boste potrebovali približno 10 jajc, ki jih najprej ločite na beljake in rumenjake.

 

Spodaj pa so podane podrobnejše sestavine za izdelavo teh hecnih mavričnih lučk!

 

Za izdelavo boste potrebovali komplet RAINBOW STICK, v katerem poleg modelčka prejmete še posebne nastavke in lesene palčke!

Količine spodaj so podane za približno 200 kosov vseh "mini krofkov" - z enim modelčkom to predstavlja 20 polnjenj!

BEL ČOKOLADNI PARFE ZA RAINBOW STICK (beli "krofki")

S stepalnikom stepite beljake skupaj z mletim sladkorjem, dokler ne boste dobili meringe z značilnimi "vrhovi".

Nato odtehtajte približno 305g meringe in jo vmešajte v poprej stopljeno čokolado, da izdelate svilnato mešanico. To združite s 490g stepene rastlinske smetane in premešajte z metlico.

Z maso napolnite silikonski modelček in dodobra ohladite (najbolje v šokerju oziroma v zamrzovalniku).

Kasneje, ko so "krofki" dodobra ohlajeni, jih glazirajte - najboljša je stopljena čokolada - npr. temna ali bela čokolada, seveda pa lahko uporabite tudi ruby čokolado!

STRJENKA IZ TEMNE ČOKOLADE ZA RAINBOW STICK (temni "krofki")

Stepite rumenjake in mleti sladkor, dokler se le-ta ne stopi.

Lepo in sijočo rumenkasto peno (približno 310g) vmešajte h stopljeni čokoladi, nato pa vanjo vmešajte še stepeno smetano in preostanek rumenjakov s sladkorjem.

Z maso napolnite silikonski modelček in ga dajte v hladilnik oziroma zamrzovalnik. Tam ga pustite, dokler ne bodo krogci popolnoma ohlajeni.

 

Glazirate jih lahko s čokolado, lahko pa se za to uporabi tudi posebna čokolada za oblivanje!

 

Pa še namig!

Za beli parfait lahko poskusite maso pred nadevanjem v modelčke aromatizirati tudi z aromo vanilije, cimetom ali naribano pomarančno lupinico. Nasprotno lahko v temno čokoladno maso kombinirate z naribano limonino lupinico ali na drobljenimi lešniki.

 

Tako pripravljene "mini krofke" lahko nato sami nataknete na priložene lesene palčke, ali pa jih prepustite gostom, da si izberejo svojo najbolj okusno kombinacijo!

 

Uživajte!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.