Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

ARIBA BELI ČOK. DISKI 10kg M2020AQ48AB

Ariba beli diski oziroma gumbki, odlični za pripravo kuverture in ostalih čokoladnih izdelkov.

Šifra: 5887
  • Opis
  • Bela čokolada Ariba v obliki gumbov oziroma diskov

    Bela čokolada oziroma gumbki Ariba vsebujejo 22% mleka in 34/38 maščob.

    Ariba bela čokolada za kuhanje je izdelana v obliki diskov in je bledo slonokoščene barve. Izdelana je iz kakavovega masla, sladkorja, mleka in vanilije. Ta vrsta čokolade ne vsebuje kakavovih trdnih snovi, ki jih najdemo v drugih vrstah čokolade, kot npr. mlečna čokolada in temna čokolada. Pri sobni temperaturi (25°C) je trdna, saj je tališče kakavovega masla, edine "topljive" sestavine bele čokolade, šele pri 35°C.

    Ravno zaradi dejstva, da ta tip čokolade ne vsebuje deleža pravega kakava, nekateri smatrajo, da je ne moremo postavljati ob bok drugim čokoladam. Presodite sami! Mi jo imamo radi!

    Ali je bela čokolada za kuhanje zdrava in za katere izdelke jo lahko uporabite?

    Ker vsebuje veliko količino sladkorja, mleka in maščobe ne moremo ravno reči, da je bela čokolada zelo zdrava, zato svetujemo omejeno uporabo. Najbolj zanimivo pri tem tipu čokolade je, da ni grenka (npr. kot temna čokolada), zasluga za to pa gre tudi temu, da količina sladkorja nadomesti manjkajoči kakav.

    Prav zaradi tega dejstva (večje sladkosti) jo imajo otroci zelo radi. 

    Belo čokolado lahko uporabite na različne načine:

    • z njo lahko izdelate drip izgled na čokoladni torti,
    • uporabite jo za izdelavo školjke ali notranjosti pralin,
    • z njo lahko oblijete sladoledne lučke, 
    • iz nje lahko izdelate okusen sladoled,
    • in še bi lahko naštevali!

    Kako lahko izdelate belo čokolado?

    Postopek izdelave bele čokolade je odlično razložen na spodnjem videoposnetku:

     

    Zabavna in zanimiva dejstva o beli čokoladi!

    Spodaj smo poiskali nekaj res zanimivih dejstev o beli čokoladi, zato vas vabimo, da si jih preberete:

    Uživajte v teh zabavnih dejstvih:

    • Bela čokolada je bila izumljena v podjetju Nestlé v Švici. Prva plošča bele čokolade je "debitirala" davnega leta 1930.

    • 22. september je državni dan bele čokolade v ZDA.

    • Bela čokolada vsebuje kakavovo maslo, trdne delce mleka, sladkor, lecitin in arome (običajno vključuje vanilijo).

    • Bela čokolada vsebuje tudi sledove kofeina, saj je ta prisoten v plodovih kakavovca.

    • Tališče kakavovega masla (ki je primarna sestavina za belo čokolado), je dovolj visoko, da bela čokolada za kuhanje ostane trdna pri sobni temperaturi, vendar hkrati tudi dovolj nizko, da se bela čokolada stopi v ustih.

    • Kakavovo maslo je ena izmed najbolj stabilnih znanih maščob, ki vsebuje naravne antioksidante; in ravno ti izdelku preprečujejo žarkost ter mu dajejo rok trajanja od 2 do 5 let.

    • Visoka vsebnost maščob v beli čokoladi povzroči, da lahko absorbira druge vonjave - zato jo najbolje shranite v hladnem in temnem prostoru - v hladilniku. V nasprotnem primeru se bo vaša bela čokolada navzela vonja ostalih živil v bližini!

    • Uporabljajte samo „čisto“ belo čokolado! To lahko preverite preprosto tako, da se na etiketi prepričate, da izdelek vsebuje samo „kakavovo maslo“; in nobenih drugih maščob (kot sta npr. kokosovo ali palmovo olje).

    • Prava bela čokolada bo rumena - ne bela. To je zato, ker je takšne barve tudi kakavovo maslo.

     

    Niste iskali tega izdelka? Preverite celotno stran, kjer je predstavljena vsa čokolada za peko v naši ponudbi!

     

    Recepti za sladice, kjer je vsebovan bel čokoladni čips:

    GANAŠ IZ BELE ČOKOLADE

    RAINBOW STICK - MAVRIČNE LUČKE NA PALČKI

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: sladkor, kakavovo maslo, MLEKO v prahu, emulgator (sončnični lecitin), naravna aroma vanilije. 
    Ne vsebuje glutena.

    Uporaba: slaščičarstvo, pekarstvo, izdelovanje pralin, čokolatinov

    Pakiranje: 10kg