Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Panakotina zmrzlina s karameliziranimi figami in karamelnim prelivom

Panakotina zmrzlina s karameliziranimi figami in karamelnim prelivom

Tokratna slaščica je idealna za hladnejše dni, združuje pa nežnost okusa smetane in mehkobo karamelnega preliva.

Poleg tega pa okuševalca v sredini čaka košček karameliziranih fig, ki skupaj s krokantom na dnu pričara hrustljav, a mediteranski zaključek slaščice.

Sestavine za panakotino zmrzlino:

 

 

Sestavine hrustljave podlage:

 

Priprava panakotine zmrzline

Vse sestavine mešamo, dokler ne dobimo napol stepene zmesi.

Zmes vlijemo v modelčke - masa zadostuje za 2 modelčka STONE 85ml - do polovice.

Model dodajte v šoker, da se čimprej ohladi.

Nato vanj previdno dodajte žličko preliva iz karameliziranih fig in vlijte maso do konca.

Zadevo še enkrat zamrznite, tik pred postrežbo pa jo previdno še oblijte s karamelno glazuro.

 

Priprava hrustljave podlage iz karameliziranih piškotov:

Čokolado segrejte do 40°C (lahko tudi v mikrovbalovki), nato vanjo dodate drobljene karamelizirane piškotke in zadevo dobro premešate.

Zmes vlijte na podlago in oblikujte bodisi pravilen krog ali nepravilno obliko, ki jo, ko se strdi, nalomite na koščke.

 

Sestava pred postrežbo:

Položite hrustljavo piškotno podlogo na krožnik, nanjo pa postavite še s karamelo oblito panakotino zmrzlino.

Dekorirajte po želji.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.