Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

ISOMALTO 2,5kg M2020000BH254

Blagovna znamka: Giuso

Naravni nadomestek sladkorja, idealen za izdelavo okraskov ali skulptur za torte.

Blagovna znamka: Giuso
Šifra: 4910

Izomalt

Izomalt je zrnat naravni nadomestek sladkorja, idealen za izdelavo okraskov ali skulptur. Z njim lahko izdelate tudi zanimive sredice piškotov.

Isomalt je pravzaprav odlično sladilo brez sladkorja. Izdelki, izdelani z izomaltom, imajo enako teksturo in videz kot izdelki s sladkorjem. Izomalt je pravzaprav mešanica dveh disaharidnih alkoholov: gluko-manitola in gluko-sorbitola.

Kaj pravzaprav je izomalt?

Izomalt je nadomestek sladkorja, ustvarjen iz pravega sladkorja, ki je bil narejen iz sladkorne pese. Gre za slaščičarsko sestavino, ki je večini ljudi nepoznana, razen seveda če so slaščičarji, peki ali kuharji. Čeprav ni tako sladek kot sladkor, ga lahko zmešamo z drugimi sladili, ki nadomeščajo sladkor (npr. sukraloza), da povečamo sladkost.

Izomalt se uporablja pri ustvarjanju sladkarij "brez sladkorja" in pri izdelavi sladkornih dekoracij in umetnin. Isomalt je treba segreti, da ga oblikujemo, oblikujemo ali uporabimo za dekoracijo.

Odkrili so ga v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Je bela, kristalna snov brez vonja. Izomalt je ključna sestavina številnih tovarniško pridelanih živil, kot so trdi bonboni ali žvečilni gumiji

Kako se izomalt uporablja?

Izomalt počasi stopimo v loncu pri približno150°C. Pri tem bodite izredno previdni, saj bo masa zavrela! Ko se  izomalt stopi, ga lahko obarvamo z jedilnimi vodotopnimi barvami. zmes pa nato previdno vlijemo v modele oziroma kalupe želene oblike.

Po ohladitvi se strdi.

Izomalt je zelo lepljiv in ga je težko odstraniti iz vsega, česar se dotakne, zato bodite čimbolj pazljivi. Ostanke izomalta najlažje očistite z vrelo vodo.

Spodaj dodajamo še kratek video za lažje razumevanje uporabe oziroma kako izgleda izomalt recept:

Je izomalt zdrav? Obstajajo kakšni stranski učinki izomalta?

Isomalt je sladek in ima okus po sladkorju. Ker je vključen v komercialno izdelane izdelke, ni nekaj, kar bi sami okusili, ampak obstaja zato, da poskrbi za sladkost. Telo izomalta dejansko ne prebavi, kar pomeni, da gre "naravnost skozi", zato uživanje zelo velike količine lahko povzroči bolečine v trebuhu.

Povzetek

Za izomalt lahko torej rečemo da:

  • je narejen iz sladkorja,
  • uporablja se v različnih živilih, prehranskih in farmacevtskih izdelkih,
  • zagotavlja popolnoma ena okus in teksturo sladkorja,
  • lahko se ga uporablja z drugimi sladili,
  • zagotavlja največ 2 kaloriji na gram,
  • ne spodbuja zobnega kariesa,
  • ne povečuje ravni glukoze v krvi ali insulina.

Če želite vas na naslednji povezavi čakajo različna želirna sredstva in zgoščevalci v naši specialni ponudbi.

Sestavine: Izomalt E953
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Uporaba: za okraske, vlitke

Pakiranje: 2,5kg