Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija
Sladice in pecivo | Makaboshop.si
VSE ZA PEKO, SLAŠČICE, PECIVO IN MONOPORCIJE
Sladka dekoracija sladic | Okraski za torte in slaščice
Sladkorna čipka - zmes za izdelavo okraskov za torto
MAGICDECOR - mešanica za sladkorno čipko - 500gr pakiranje
Izdelajte posebne in lično oblikovane sladkorne okraske v izgledu čipke.
Izdelava sladkorne čipke še nikoli ni bila enostavnejša - za uporabo vam svetujemo uporabo posebne silikonske podlage za čipko!
Za pripravo odlične sladkorne dekoracije v obliki čipke, ki bo vašim tortam dodala še poseben čar, sledite spodnjim navodilom:
Na vsakih 100g mešanice dodajte 80g mlačne vode (40-45°C), nato pa vse skupaj dobro premešate, najbolje kar s pomočjo kuhinjskega robota.
V mešanico lahko dodate tudi naravna barvila za živila, s katerimi boste dosegli drugačne barvne odtenke sladkorne čipke.
Ko je zmešana masa kremasta, jo vlijete na silikonsko podlago z vzorci, za poravnavanja si pomagajte s slaščičarsko lopatko.
Sladkorno čipko lahko skončate na dva načina, vseeno pa je potrebno pred končnim izdelkom narediti nekaj testov. Na končni rezultat lahko vpliva več dejavnikov, kot npr. sobna temperatura, vlažnost ipd.
Sladkorno čipko pustite na silikonski podlagi na prostem za cca 3 ure.
Po tem času jo poskusite previdno vzeti iz modelčka.
Maso v silikonski podlogi položite skupaj s pekačem v pečico ogreto na 120°C in jo tam pustite približno 6 minut.
Silikonski model naj leži napolnjen z mešanico na pekaču.
Pekač pa položite v pečico ogreto na 80°C in jo tam pustite 12 minut.
Takšna sladkorna čipka bo malenkost bolj elastična in lažja za dekoriranje, predvsem na zavitih površinah.
Spodaj pa si oglejte še kratko video predstavitev:
Sestavine: krompirjev škrob, glukozni sirup v prahu, sladkor, sredstva za zgostitev (modificiran škrob, kalijev alginat E401, ksantanski gumi E415, tragant E413), koruzni škrob, maltodekstrin, silikonski dioksid E551, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, kalijev sorbat E202), vanilin.
Lahko vsebuje sledi oreškov in mleka.
Uporaba: mešanico mešajte v razmerju 100g zmesi in 80g ogrete vode (40-45°C).
Pakiranje: 500g