Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
-15%

MAGICDECOR - mešanica za sladkorno čipko 500gr

Blagovna znamka: Pavoni

Izdelajte posebne in lično oblikovane sladkorne okraske v izgledu čipke.

Blagovna znamka: Pavoni
Šifra: 6976
Cena: Nova cena:
22,45 € 19,08 €
  • Opis
  • Mešanica za izdelavo sladkorne čipke

    Izdelava sladkorne čipke še nikoli ni bila enostavnejša - za uporabo vam svetujemo uporabo posebne silikonske podlage za čipko!

    Za pripravo odlične sladkorne dekoracije, ki bo vašim tortam dodala še poseben čar, sledite spodnjim navodilom:

    Na vsakih 100g mešanice dodajte 80g mlačne vode (40-45°C), nato pa vse skupaj dobro premešate, najbolje kar v planetarnem mešalcu.

    Zmešana masa mora viti kremasta ko jo vlijete na silikonsko podlago z vzorci.

    Maso po podlagi poravnajte s pomočjo strgalke ali špatule.

    Sladkorno čipko lahko skončate na dva načina, vseeno pa je potrebno pred končnim izdelkom narediti nekaj testov. Na končni rezultat lahko vpliva več dejavnikov, kot npr. sobna temperatura, vlažnost ipd.

    SUŠENJE SLADKORNE ČIPKE NA ZRAKU (brez uporabe pečice)

    Sladkorno čipko pustite na silikonski podlagi na prostem za cca 3 ure.

    HITRO SUŠENJE V PEČICI

    Maso v silikonski podlogi položite v pečico ogreto na 120°C in jo tam pustite 6 minut.

    POČASNO SUŠENJE V PEČICI

    Silikonski model s sladkorno čipko položite v pečico ogreto na 80°C in jo tam pustite 12 minut. Takšna sladkorna čipka bo malenkost bolj elastična in lažja za dekoriranje.

     

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: krompirjev škrob, glukozni sirup v prahu, sladkor, sredstva za zgostitev (modificiran škrob, kalijev alginat E401, ksantanski gumi E415, tragant E413), koruzni škrob, maltodekstrin, silikonski dioksid E551, barvilo E171, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, kalijev sorbat E202), vanilin.
    Lahko vsebuje sledi oreškov in mleka.

    Uporaba: mešanico mešajte v razmerju 100g zmesi in 80g ogrete vode (40-45°C).

    Pakiranje: 500g