Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

MASA ZA PALAČINKE 5kg

Že pripravljena masa za peko palačink. Pred uporabo ji morate domešati le vodo in olje!

Šifra: 7332
  • Opis
  • Pripravljena masa za palačinke v prahu

    S pomočjo naše mešanice za palačinke bo sam postopek in najboljša mešanica za palačinke direktno pred vami!

    Enostavna formula omogoča, da lahko iz mešanice spečete ameriške (debelejše) ali pa tudi navadne (tanjše) palačinke.

    Izdelek je namenje vsem, ki se spogledujete s peko palačink, dvomite pa, da je vaša masa za palačinke najboljša! Predstavljamo vam jo pravkar!

    Spremenljiv delež voda in olja omogoča, da lahko pripravite bolj gosto maso ali pa bolj tekočo maso - rezultat pa je v obeh primerih odličen!

    Praškasta zmes se namreč hitro in enostavno premeša, hkrati pa ne tvori nobenih grudic. Pečene palačinke pa so znotraj puhaste, zunaj pa hrustljave.

    Kako pripravim maso za palačinke?

    Kot rečeno zgoraj, lahko maso za palačinke uporabljate za dva različna pečena izdelka, spodaj dodajamo recepture:

    RECEPT ZA AMERIŠKE PALAČINKE

    • 1 kg mešanice
    • 1 L vode
    • 50-100 g olja

    RECEPT ZA NAVADNE, TANKE PLAČINKE

    • 1 kg zmesi,
    • 1,6 L vode,
    • 20-40 g olja.

    Maso za palačinke pripravite tako, da v posodo najprej vlijete potrebno količino vode, nato dodate zmes in olje.

    Testo za palačinke mešate dokler testo za palačinke ne bo gladko in ravno prave konsistence.

    Kako spečem palačinke?

    Površino za peko naoljite - da ne bodo palačinke preveč oljene, vam priporočamo, da uporabite olje v spreju!

    Pripravljeno testo za palačinke vlijte na ponev za palačinke ozirom na pekač za palačinke! (mogoče boste morali nekajkrat poskusiti preden boste dobili pravo količino testa).

    S pomočjo vrtenja ponve ali z leseno paličico maso enakomerno razporedite.

    Ko spodnja stran palačinke zakrkne, jo previdno obrnite in specite še na drugi strani!

    Priprava: V posodo nalijte vodo, dodajte zmes in olje, premešajte do gladke, enotne konsistence. Testo za palačinke delno nalijte na vročo ponev. Pražimo na obeh straneh do zlato rjave barve.

    Koliko palačink spečem iz 1kg mase za palačinke?

    Nekaj testov smo tudi sami opravili, in, .. palačinke so dobre :)

    Hec.

    Na zgornje vprašanje je težko odgovoriti predvsem zaradi dejstva, da so različne ponve ali površine za peko različnih premerov.

    Sami smo iz 1kg spekli 30kosov palačink s premerom prbl. 30cm.

    Količina pečenih palačink pa je prav tako odvisna od tega, kako tekoča ali gosta je sama masa za palačinke.

    Ali lahko to testo za palačinke shranim v hladilniku?

    Žal ne!

    Razlog za to pa je sila preprost!

    Klasično, doma pripravljeno testo za peko palačink ne vsebuje vzhajalnih sredstev, naše pač.

    Med pripravo mase v prašek dodamo tekočino (vodo in olje), vzhajalno sredstvo pa s tekočino reagira in začne sproščati pline, ki so "krivi" za puhavost palačink.

    Če bi takšna masa z palačinke ostala v hladilniku žal ne bi bila dobra, zato vam svetujemo da si namešate le toliko mase, kolikor jo boste potrebovali!

     

    Ne spreglejte naše celotne ponudbe mešanic, kot so masa za palačinke ali vaflje!

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: PŠENIČNA moka, sladkor, polnomastno MLEKO v prahu, JAJCA v prahu, SIROTKA v prahu, škrob, sredstva za vzhajanje: difosfati, natrijevi karbonati.
    Izdelek lahko vsebuje sojo.

    Recept za ameriške plačinke: 1 kg zmesi +1 L vode + 50-100 g olja.

    Recept za klasične (crepes) palačinke:  1 kg zmesi +1,6 L vode + 20-40 g olja.

    Uporaba: na ponvi za palačinke ali pa na profesionalnem pekaču za palačinke