Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

MERINGA DROBLJENA 0,5kg P11GRAP

Blagovna znamka: Bussy

Drobci meringe - snežno bela dekoracija za dekoriranje sladic in sladoleda.

Blagovna znamka: Bussy
Šifra: 4708

Meringe v obliki majhnih drobcev

Če ne veste kako izdelati španske vetrce oziroma beljakove poljubčke (ali, še najbolj preprosto) bele meringe, imamo mi predlog za vas. Lahko so že jutri pri vas!

Drobci meringe so bolj preprosti – niso vsi enake solzaste oblike, po okusu in barvi pa so popolnoma enaki pravim, celim meringam.

Takšne drobljene meringe so že pripravljene za takojšnjo uporabo in ne potrebujejo nobene peke ali toplotne obdelave.

Drobljena meringa je pakirana v 500g embalaži.

Poznate meringe? in razlike med njimi?

Prav je, da na tem mestu omenimo, da obstaja nekaj razlik med meringami. Strokovnjaki razlikujejo (vsaj) med tremi različnimi tipi. To so italijanske, francoske in švicarske meringe. Če naredimo zelo kratko primerjavo, ji lahko na hitro razvrstimo takole:

Italijanska meringa 

Najbolje obstojna med vsemi tremi, izdelana pa je tako, da voč sladkorni sirup vmešate med stepanjem jajčnih beljakov. Takšno italijansko meringo lahko spečete v obliki samostojnih okraskov (odlično je, če vam za enake velikosti pomaga silikonska podlaga s krogi). 

Če pa takšno meringo nabrizgate na npr. limonino pito, ji po peki lahko še "ožgete" zapečene vrhove meringe. Za to se najbolje obnese brener za sladice.

Francoska meringa

Francoska meringa velja za najlažji način za izdelavo meringe, saj preprosto vključuje mešanje beljakov s sladkorjem. Francoska meringa je narejena z mešanjem sladkorja s surovim beljakom in je najmanj stabilna vrsta meringe. Kot takega ga bo običajno treba speči, zato ga je najbolje uporabiti, če ga spečete na pekaču, nato pa jo nadevate z svežim sadjem in obložite z stepeno smetano (npr. Pavlova).

Seveda lahko spečete tudi samostojno pečene meringe

Švicarska meringa

Švicarska meringa je po svoji teksturi bolj gladka in gostejša od francoske, a ne tako stabilna kot italijanska meringa.

Švicarsko meringo iz beljakov izdelate tako, da v posodi na pari stepete jajčne beljake in sladkor, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in je mešanica vroča na dotik. Nato posodo odstranite iz ognja in še vedno stepate, tako da se volumen približno podvoji. 

Tako dobljeno maso lahko spečete porcijsko in jo kasneje zdrobite - ali pa se odločite za naše že pripravljene drobce!

 

Recepti za sladolede, ki vsebujejo drobljeno meringo:

SLADOLED IZ BELE ČOKOLADE Z JAGODAMI IN DROBLJENO MERINGO

SLADOLED MONT BLANC

Sestavine: sladkor, JAJČNI beljak, aroma.

Velikost drobcev: 7 – 8 mm

Pakiranje: 500 g