Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
Kategorije
Filtri

Filter

Oznake

Blagovna znamka

Princeske in ostali izdelki iz listnatega testa

Prikazanih 1 - 6 od 6 izdelkov

Princeske iz paljenega testa in ostalo pecivo iz listnatega testa

Prav tako pa so v naši ponudbi prisotne tudi princeske iz paljenega testa.

Pakirana so v priročne škatle, znotraj katerih so tudi posamezni paketki.

Tako imate možnost, da nekatere princeske porabite, spet ostale pa bodo ostale sveže do vašega naslednjega dogodka!

Kakšne so slaščice iz paljenega testa?

V tujini sliši na ime "choux" pecivo, je dvakrat toplotno obdelano votlo pecivo francoskega izvora. princeske

Običajno se ga uživa hladnega, ima pa sladko in slano verzijo.

Sladko pecivo iz paljenega testa v Sloveniji poznamo predvsem pod oznako "princeske", medtem, ko so v Franciji in Italiji veliko bolj razširjeni "eklerji"-

Poleg sladke različice pa obstajajo tudi slane prezentacije, kjer prednjačijo kozice, zelenjava, kremni siri in paštete, v zahodni Sloveniji pa tudi pršut.

Testo iz peciva iz chouxa lahko uporabite za izdelavo eklerov, žemljic, kremšnitov, profiterolov, kroglic, beignetov, churrov, lijakov in mnogih drugih oblik.

Iz kje izvira paljeno testo?

Pantanelli, glavni kuhar Katarine Medičejske iz Firenc, naj bi "choux pecivo" izumil potem, ko se je leta 1540 preselil v Francijo. 

Nepravilna oblika, ki je za ta tip testa značilna po peki, je najbolj zaslužna za francoski "choux", ki bi v prevodu zvenel "zelje".

Pripravo testa in peke je kasneje  v 19. stoletju izboljšal še Antoine Careme.

Kako pravzaprav deluje paljeno testo za princeske?

Za razliko od ostalih vrst testa za pecivo (kvašeno, listnato) je testo za princeske narejeno iz vode in moke, ki je dodatno obogatena in zrahljana s ksanejšim dodajanjem jajc med stepanjem mase.

Pri peki nastane na zunanji strani princeske hrustljava lupina s tanko, vlažno oblogo iz delno kuhane mase z značilnim votlim središčem.

Paljeno testo ne vsebuje kvasa. Namesto tega pecivu "pomaga" para, ki nastaja v notranjosti med peko.

Kako nadevati princeske?

Princeske nežno zarežete in jih prepolovite.

Nato vanje s pomočjo slaščičarske vrečke dozirate kremo po želji.

Kot rečeno že poprej, lahko izdelate slano ali sladko verzijo princesk.

 

Preglejte našo ponudbo šamrolic iz listnatega testa. Velike šamrolice, mikro šamrolice – vse kar potrebujete za hitro praznovanje ali uglajen catering!

Princeske dobavljamo od preverjenega italijanskega dobavitelja, ki nudi izvrstno kvaliteto!