Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaInfrardeči termometer za uporabo v kuhinji.
Najpomembnejša stvar pri uporabi takšnega termometra je njegova preprosta uporaba. Idealen je za preverjanje površinske temperature ponve ali npr površine za peko (npr. če pečete vaflje, vas zanima, kako vroč je pekač za vaflje).
Z njim lahko preverite tudi površinsko temperaturo ohlajenih ali zamrznjenih predmetov - vendar pozor! To velja le za predmete, ki so popolnoma ohlajeni! Infrardeči termometer ne more ugotoviti, ali se je sredica izdelka že ohladila na varne temperature!
Termometer z laserskim detektorjem tako nudi hiter in enostaven način za preverjanje temperatur živil ali drugih izdelkov, ki so v stiku z živili.
Vseeno pa njegove uporabe ne priporočamo za preverjanje temperature mesa - ko izmerimo zunanjo, torej površinsko, temperaturo, ne vemo ali je notranjost mesa dosegla enako oziroma pravo temperaturo!
Infrardeči termometer sprožimo s pritiskom na sprožilec. Pritisk na ta gumb aktivira projekcijo svetlobe, ki prikazuje krog na želenem mestu merjenja temperature. Izmerjena temperatura torej pride iz območja, ki je označeno v krogu. Navadno je dobro preučiti navodila za izvajanje meritev, saj ima vsak infrardeči termometer svoje specifike!
Vsekakor je infrardeči termometer odlična izbira za kuhinjo, predvsem ko želimo rezultate hitro preveriti.
Za dodatne merilne pripomočke preverite še naslednjo povezavo - termometer za hrano! V tej kategoriji so zbrani razlilčni termometri, primerni za gostinstvo!
Temperaturno območje: med -50°C do + 420°C.