Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Peka palačink na profesionalnem aparatu za palačinke

V današnji objavi se boste naučili, kako izgleda peka palačink na profesionalnem aparatu za peko palačink!

Naučili vas bomo uporabljati električni aparat za palačinke, s pomočjo katerega bodo popolnima okrogle palačinke izdelane v le nekaj minutah - in to brez kakršnegakoli napora!

Poleg tega, smo na koncu dodali še enostaven in okusen recept za palačinke; seveda, pa ne pozabite, da je v naši ponudbi tudi praškasta masa za palačinke, ki omogoča pripravo tako tankih, kot tudi ameriških palačink.

No, pa začnimo!

Kateri čas v dnevu je najboljši za uživanje palačink?

Palačinke so eden izmed najljubših zajtrkov - s tem, bi se strinjali vsi otroci. Ni težko uganiti, zakaj! Seveda jih lahko namažejo z domačo marmelado, čokoladno nutello ali kakšnim drugim namazom (nekateri, recimo, preferirajo tudi sladkor in limonin sok).

Peka palačink za zajtrk ni nič neobičajnega

Drugi imajo radi palačinke kot malico, katero skombinirajo s kakšno solatko, sirom in šunko. Čeprav bi lahko kakšen "brunch" palačinko vkomponiral tudi s pečeno zelenjavo ali mesom.

V času kosila se peka palačink navadno pokaže na krožniku kot kanelon ali pa špinačni mošnjiček. Visoka kuhinja gre lahko še korak dlje, kjer poleg predjedi ali pa glavne jedi ponudi palačinke kot prefinjen dodatek ali pa dekoracijo.

Enako lahko pozen popoldan ali večer "začini" peka palačink z različnimi namazi in dekoracijami. Navadno se zvečer, ko se pripravljamo na naslednji dan, lahko že prej pečene palačinke pripravi kot odlično malico za naslednji dan!

Zgoraj smo nanizali nekaj idej, in če ste pravi gostinec, se lahko že začnejo porajati prave ideje... Mogoče hiška v centru mesta v času božičnih praznikov, "food-truck" s poletno ponudbo po celotni državi, dodatna ponudba v slaščičarni ....

Ampak, najprej je potrebno speči palačinke.

Peka palačink - na kakšen način se je lotiti?

Navadno peka palačink izgleda zmedeno in neorganizirano.

Vonj po zažganem olju, neenakomerno zapečene palačinke in ostale stvari - vse to bi lahko opisali kot normalen potek pri peki palačink, zato se tega ne ustrašite.

Poskusili vam bomo predstaviti, da je peka palačink s profesionalnim aparatom preprosta in enostavna!

Profesionalni pekač za palačinke je najboljša izbira za peko palačink

Prva stvar pri tem je najpomembnejša - profesionalni aparat za palačinke!

Aparat za palačinke - zakaj se odločiti zanj?

Odgovor na zgornje vprašanje je zelo preprost - peka palačink na profesionalnem palačinkarju je neprimerno bolj preprosta in enostavna kot pa običajna peka palačink na ponvi.

Ne pravimo, da se na ponvi ne da speči pravih palačink, vendar jih bo aparat naredil neprimerno bolj enakomerno pečene, manj mastne in skoraj popolnoma okrogle. Ne pravimo, da se na ponvi tega ne da narediti, ampak boste enak rezultat težje dosegli pri popolnoma vsaki palačinki!

Prav tako je aparat preprost za uporabo, in ima le malo sestavnih delov. Vsekakor vam, zato da bo peka palačink varnejša, predlagamo, da izberete električni palačinkar. Seveda so mogoče tudi plinske različice, vendar je električni, vsaj po našem mnenju, precej bolj varen. Poleg tega pa vas nikoli ne bo strah, da bi vam zmanjkalo plina!

V primeru, da bi vseeno radi pekli palačinke na ponvi - ki na videz zahteva precej manjšo investicijo - se boste morali soočiti z nakupom (prenosne) steklokeramične ali indukcijske kuhalne plošče. Cena takšne pa je skoraj primerljiva s prenosnim aparatom za peko palačink!

Poleg tega je profesionalni aparat opremljen s termostatom, ki omogoča natančno uravnavanje temperature, ki je izredno pomembna pri peki palačink. Ko palačinkar doseže določeno temperaturo, ga termostat izklopi, ko pa temperatura pade pod nivo, pa ga spet vklopi. Vsekakor je

Vsekakor pa naj se vsak odloči sam! Le tako bo namreč užival v peki palačink!

Kakšno opremo in material še potrebujete, da bo peka palačink uspešna?

Poleg palačinkarja je dobro, da si omislite tudi spodnjo opremo, katera vam bo pri peki palačink prišla zelo prav:

  • digitalna kuhinjska tehtnica,
  • merilna posoda,
  • zajemalka oziroma dozator mase za palačinke,
  • krožnik ali podstavek za nadevanje palačink.

Peka palačink je le delček zgodbe - upoštevajte tudi surovine, dekoracijo in repromaterial

Dobro pa je tudi, da se opremite z ostalimi pripomočki, za postrežbo palačink:

  • krožnički,
  • servetke,
  • pribor.

S čim lahko nadevate pečene palačinke?

Ker imamo v naši ponudbi veliko sladkih dodatkov, vam bomo svetovali le na tem področju. Za slane izvedbe pa predlagamo, da preiščete internet. Verjemite, palačinke se res da pripraviti na tisoč in en način.

Kreativno nadevanje palačink

  • namaz za palačinke (sadni bi bil npr. marmelada), lahko pa izberete tudi kremni namaz (čokoladni, lešnikov ali iz bele čokolade),
  • dekoracije (tu bi lahko spadali drobci oreškov (lešnike, pistacije, arašidi), meringe, sladkorne dekoracije, čokoladni ostružki ipd.)
  • posipi (mleti sladkor, sladila brez kalorij ipd.).
  • preliv za palačinke (čokoladni in jagodni toping sta najbolj klasična, obstajajo pa tudi npr. vanilijev, kokosov ali lešnikov toping).
  • ostali dodatki (sveže sadje, liofilizirano sadje ipd.).

Peka palačink podrobno - od izdelave mase do postrežbe v 10 korakih!

Spodaj smo pripravili kratke napotke v obliki opornih točk, ki naj vam bodo v oporo. Z zgoraj omenjeno opremo bo peka palačink izredno preprosta!

Peka palačink z aparatom je bolj preprosta

1. Aparat za peko palačink postavite na ravno mesto in ga vključite v električno vtičnico.

2. Pripravite maso za palačinke. Recept za našo maso za palačinke je izredno preprost, pakiranje pa je 5kg - oglejte si jo na povezavi testo za palačinke!

3. Termostat na aparatu za palačinke vklopite na približno 190 - 200°C. Točno temperaturo boste ocenili po nekaj pečenih palačinkah!

4. Površino za peko naoljite - najlažji način za to je, da uporabite olje v spreju iz spletne trgovine Makaboshop.si.

5. Pripravljeno maso za palačinke dozirajte na površino (za pekač s premerom 40mm bo dovolj približno 60g mase).

6. Lesena palčka za palačinke vam bo v tem koraku v izredno pomoč, saj boste z njo lahko maso za palačinke enakomerno razporedili po površini za peko in peka palačink se bo začela!

7. Po približno 60 sekundah z leseno/silikonsko/temperaturno-obstojno-plastično (nikakor pa ne s kovinsko!) špatulo palačinko ločite od površine za peko in jo obrnite. Pri tem pazite, da palačinko lepo poravnate, da ne bo nikjer nagubana!

8. Pecite jo še približno 30 sekund in jo nato odstranite na krožnik.

9. Nadevajte!

10. Postrezite!

Najpogostejše napake oziroma težave pri peki palačink!

Spodaj smo zbrali nekaj najpogostejših napak, ki se lahko pojavijo pri peki palačink. Če jih boste upoštevali, bodo tudi vaše palačinke vedno uspele!

Debele palačinke so ena izmed težav, ki se pojavlja pri peki palačink

Palačinke ne porjavijo oziroma se ne pečejo hitro!

Najverjetneje je to posledica dejstva, da je peka palačink prepočasna. Preglejte si, da je ponev dovolj vroča oziroma, da je površina za peko dovolj segreta.

Palačinka bi morala biti spečena med 90 in 120 sekundami - in v tem času mora postati zlatorjava.

Če je preveč progasta, je to lahko posledica tega, da je površina preveč namaščena!

Palačinke so predebele in na sredini delujejo surove!

Uporabljajte pravo količino mase za palačinke. In masa za palačinke naj bo gladka in voljna, a ne pregosta!

Peka palačink bo optimalna le takrat, ko bo palačinka pečena na tanko. Prav zato je pomembno, da maso za palačinke dobro stestirate in naštudirate. Mi smo testirali testo za palačinke z našo praškasto zmesjo. Ugotovili smo, da z enim kilogramom mase izdelamo približno trideset tankih palačink!

Da boste vedno zajeli enako količino testa, pa bo potrebna vaja oziroma nakup zajemalke za točno določeno količino mase!

Palačinke se primejo na površino za peko!

Če se vam palačinke primejo na površino ponve ali pekača za palačinke, je najbrž krivo to, da ste ga pozabili naoljiti.

Najenostavneje in najhitreje lahko palačinkar (in seveda tudi ponev za palačinke) naoljite s sprejem za olje. Sprej za kuhanje namreč omogoča oljenje s pršenjem, ki je neprimerno lažje, hkrati pa tudi bolj ekonomično! Obenem s pršenjem hipno naoljte celotno površino.

Seveda pa se lahko za oljenje uporablja tudi druge vrste maščob.

Palačinkar je raven in brez roba - ali bo masa za palačinke stekla iz njega?

Brez skrbi!

Če imate palačinkar vžgan, površina za peko pa je pravilno razgreta, se bo masa začela peči takoj ob stiku.

Z leseno palčko le enakomerno poravnajte maso - najlažje boste to naredili s krožnimi gibi, direktno iz centra, kamor boste vlili tekočo zmes za palačinke!

Nekateri priporočajo, da pri pripravi mase uporabljajo hladne sestavine - razlog za to je predvsem v tem, da ohlajeno zmes za palačinke lahko nekaj sekund več ravnate po površini. Morda tale nasvet niti ni tako iz trte izvit!

RECEPT ZA NAJBOLJŠO DOMAČO MASO ZA PALAČINKE

Najboljši recept za tanke palačinke

V primeru, da so se vam ob branju tega recepta zaluštale palačinke, vam predlagamo, da segrejete ponvico!

Prav je, da veste, da lahko palačinke tudi doma pripravite izjemno preprosto. Tudi v profesionalni kuhinji ne bo težav, seveda pa je predpakirana masa najboljša za vse tiste, ki nameravate palačinke peči v premičnih gostinskih obratih.

Pa poglejmo torej, kako izgleda najboljši recept za domače palačinke!

  • 150g moke (uporabite lahko tisto moko, ki jo imate - gladko ali ostro moko)
  • 1,5 žlička sladkorja,
  • ščepec soli,
  • 3 jajca,
  • 500g ml mleka,
  • 2 jedilni žlici olja.

V suhe sestavine postopoma dodajte jajca, mleko in olje, nato pa vse skupaj dobro premešajte. Maso lahko mešate na roke, z metlico za stepanje, lahko pa uporabite tudi ročni električni mikser. Z njegovo pomočjo boste lažje in hitreje prišli do gladke strukture testa.

Bistveno je, da med mešanjem "razbijete" vse mogoče majhne skupke moke, saj bodo le te kasneje bile zelo moteče.

Ko je testo za palačinke dovolj gladko, boste to opazili zelo hitro, saj bo njegova struktura voljnata in mehka.

Preden se peka palačink začne, lahko testo pustite tudi nekaj minut v hladilniku. Na ta način se bo gluten v moki zmehčal, masa pa bo postala hladnejša. Posledično bo peka palačink potekala malenkost bolj umirjeno, palačinke pa bodo veliko bolj puhaste.

Prelivi za palačinke

Sklepna misel

Peka palačink je sila zabavno opravilo, lahko pa jo razvijete tudi v uspešen posel. Če je še nekoč spadala ulična prodaja hrane med manj zaželene poklice, postajajo ti (zahvaljujoč nekaterim zvenečim imenom, kot je npr. Filip Flisar s svojo Kuhinjo na kolesih) vedno bolj popularni.

Je pa res, da je tudi za prodajo palačink potrebna vztrajnost. Noben posel se ne razvije sam od sebe. Iskanje pravih dobaviteljev za namaze, topinge, konec koncev tudi servis palačinkarja, zna biti frustrirajoče, če smo, kot podjetnik, prepuščeni sami sebi.

Prav zato vam svetujemo, da se pred odločitvijo, da peka palačink postane vaš (polni) poklic, posvetujete z nami.

Svetovali vam bomo pri nakupu in nabavi pravih surovin.

Čez nekaj časa pa vas bomo obiskali in se pri vas prepričali, kako dobri ste postali v tem!

Tema našega naslednjega članka pa bo Temperatura olja za cvrtje!

 

Za morebitna vprašanja smo dosegljivi na shop@makabo.si, lahko pa nas tudi pokličete na 053334676.

 

Če želite biti redno obveščeni o naših akcijah in prispevkih, spodaj vpišite vaš email!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.