Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Pomarančni tart s čokoladnim moussom

Receptura za pomarančni tart s čokoladnim moussom

Če še ne veste, kako združiti pomarančo in čokolado na inovativen način, potem ste prišli na pravi naslov.

Preprosta receptura in sestavine, ki so značilne za ta recept vam bodo pomagale pričarati nasmeh še tako zahtevnemu ljubitelju čokolade.

Sladico lahko ponudite tako poleti, kot tudi pozimi.

Pripomočki za pripravo

Silikonski model s premerom 20cm - npr. okrogel model za torte

Seveda lahko uporabite tudi inox obroč za torto s podobnim premerom. Lahko posežete tudi po višjem modelu, vendar vam v tem primeru svetujemo acetatno folijo.

Podlaga in polnilo (Pomarančni mousse)

  • 80g sladkane rastlinske kreme Decor Up,
  • 80g pomarančnega koncentrata (reduciran sok 1 sočne pomaranče),
  • 60g kristalni sladkor,
  • 2 narezani pomaranči (1 za nadev in 1 za dekoracijo).

Čokoladni mousse

Postopek priprave

1. Združite sladkano rastlinsko kremo, kristalni sladkor in stepite vse sestavine na srednji hitrosti do voljne teksture.

2. Dodajte stepeni smetani še ohlajen pomarančni koncentrat in vse skupaj stepajte še nekaj minutk.

3. Olupite in narežite 1 pomarančo.

4. Silikonski modelček za torto napolnite z narezano pomarančo in pripravljenim pomarančnim moussom. Ohladite ali zamrznite.

5. Nato v posodo vlijte še preostalo smetano in mleko ter vse skupaj stepajte pri srednji hitrosti dokler ni stepena zmes mehka, a čvrsta.

6. Stopite čokoladne diske nad paro (lahko tudi v mikrovalovki).

7. V poprej stepeno smetano počasi in med ročnim mešanjem z metlico dodajajte tekočo čokolado in jo nežno premešajte.

8. Ohlajeno torto vzemite iz modela in jo položite na pladnje. Nato pa čokoladni mousse nabrizgajte nanjo s pomočjo slaščičarske vrečke.

9. Dekoracijo dokončajte z rjavim kakavovim velvet sprejem in okrasite s popraženimi krhlji pomaranč. Uporabite lahko tudi kandirane pomarančne rezine.

Želimo vam dober tek.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.