Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

ACIDI CITRONSKA KISLINA 2KG

Citronska kislina se velikokrat uporablja pri izdelavi sladoleda, pa tudi pijač šumečih tablet in podobnih izdelkov.

Šifra: 4
  • Opis
  • Citronska kislina

    Citronska kislina je zelo uporabna snov, ki se pogosto uporablja v sladoledarstvu, slaščičarstvu ter kulinariki nasploh.

    Kristalna struktura citronske kisline spominja na kristalni sladkor, poleg tega pa ima močno in prijetno citrusno aromo, ki daje sladicam svež in osvežilen okus.

    Poleg tega ima citronska kislina (nekateri uporabljajo besedi "kisla sol") tudi baktericidne lastnosti, kar pomeni, da lahko uničuje bakterije oziroma preprečuje njihovo nadaljnjo rast.

    V sladoledarstvu se citronska kislina uporablja za izboljšanje okusa sladoleda, za zagotavljanje njihove svežine in za povečanje njihove obstojnosti.  Citronska kislina, njena kemijska struktura in kemijska formula

    V kulinariki se citronska kislina pogosto uporablja v marinadah in solatnih prelivih, da jim da oziroma še poveča kiselkast okus ter podaljša njihov rok uporabe. Velikokrat se ta izdelek uporablja tudi kot naravni konzervans pri izdelavi vložene zelenjave ali sirupov.

    Gre tudi za dodatek, ki se ga največkrat uporablja v proizvodnjo pijač, šumečih tablet in tudi sladoledov. Največkrat se ga dodaja sadnim sladoledom.

     

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: citronska kislina E330

    Uporaba: izdelava sokov, marmelad, sladoledov

    Pakiranje: 2kg