Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaInulin ali inulina je topna prehranska vlaknina, katero sladoledarji velikokrat uporabljajo pri proizvodnji sladoleda.
INULIN V PRAHU
Inulin je topna prehranska vlaknina, pridobljena iz korenin cikorije (Cichorium intybus L.) z naravnim postopkom ekstrakcije, čemur sledi čiščenje in nadaljnja faza sušenja z razprševanjem.
S kemičnega vidika gre za neprebavljiv polisaharid, ki spada v skupino fruktanov, zato je sestavljen iz ponavljajočih se enot fruktoze, združene z β2-1 glikozidnimi vezmi v verigah s spremenljivo dolžino, ki se pogosto končajo z eno samo enoto glukoze.
Na podlagi povprečnega števila fruktoznih enot (DP ali stopnja polimerizacije) je mogoče razlikovati dve vrsti izdelek: dolgoverižni inulin (povprečni DP> 20) in standardni inulin (povprečni DP = približno 10). Različna dolžina poli- in oligosaharidnih verig razlikuje izdelke po topnosti, moči teksturiranja in moči slajenja.
Topne vlaknine kot je inulin pri uporabi v sladolednih receptih dajejo večjo gostoto in kremastost končnega izdelka. Inulin lahko uporabljamo tudi kot sladilo, ki nadomešča sladkor.
Sestavine: inulin, polimer fruktoze.
Pakiranje: 5kg