Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
Kategorije
Filtri

Filter

Oznake

Blagovna znamka

Kuhinjski valjar za testo | Valjčki za luknjanje ali rezanje testa

Prikazanih 24 - 30 od 30 izdelkov

Brez valjarja za testo preprosto ne gre. V ponudbi imamo različne valjarje – plastične valjarje z nastavki za različne debeline, valjarje za razrez testa pri pripravi testa za rogljičke, valjčke za luknjanje testa in še bi lahko naštevali. Najbolje, da pregledate celotno ponudbo in si zagotovite svoj kuhinjski valjar za testo!

Kaj pravzaprav je valjar za testo in kje ga lahko uporabljate?

Kuhinjski valjar za testo je pravzaprav bistven del kuhinjske opreme za različne kuharske naloge.

Največkrat ga potrebujete za: kuhinjski valjar za testo

  • razvaljanje krhkega testa za pite,

  • listnatega testa,

  • valjanje testa za piškote,

  • tanjšanje tičine mase ipd.

Seveda pa se valjar, pa naj gre za tistega iz umetne mase ali lesenega uporablja še za številne druge naloge, kot so drobljenje oreščkov, popra in ledu ali mehčanje mesa.

Morda se valjar za testo res ne bo uporabljal popolnoma vsak dan, vendar ga žal noben drug predmet (npr. steklenica ali kaj podobnega) ne more nadomestiti.

Na kaj je potrebno biti pozoren, ko kupujete valjar za testo?

Ker obstaja več kot ena sama vrsta valjarja, je dobro vedeti kako izbrati pravi valjar.

Upoštevati morate dve glavni lastnosti valjarja - to sta njegova oblika in material - seveda pa je dobro, da boste upoštevati tudi namen, za kar boste uporabljali valjar..

Oblika valjarja

Obstajajo dve glavni vrsti valjarjev - ravni valjarji in valjarji z ročaji.

Na splošno velja, da je ravni kuhinjski valjar boljši, ker omogoča zelo enakomeren pritisk na snov, ki jo valjate. So odlična izbira za testo za piškote ali pa npr. valjanje tičine mase. Če pa govorimo o res velikih količinah valjanja, pa vam svetujemo, da si omislite raje manjši stroj za valjanje testa. Z njim bo delo lažje, predvsem pa hitreje opravljeno!

Valjar za testo z ročajem pa je navadno izdelan enako kot raven valjar, le da je debelejši, pri straneh pa ima dva "izrastka", katera primemo z dlanmi, ko valjamo testo.

Oba tipa valjarjev imata svoje zagovornike, prav pa je, da pred nakupom preizkusite oba tipa!

Material iz katerega je kuhinjski valjar narejen, je prav tako pomemben! valjar za testo

Večina valjarjev je lesenih, v naši ponudbi prednjačijo takšni iz umetnega materiala (predvsem zaradi lažjega čišščenja v pomivalnem stroju), seveda pa obstajajo tudi kuhinjski valjarji iz kovine, marmorja in silikona.

Kot že rečeno, je kuhinski valjar največkrat lesen, le-tega pa je dobro pred uporabo pomokati (ali pa uporabiti sladkor v prahu, če valjate tičino maso). 

Zamisel kovinskih in marmornih valjarjev (je) temelji(la) na tem, da so hladnejši, zato naj se maslo med valjanjem testa ne bi tako hitro topilo. Teoretično je to dobra ideja, v resnici pa bosta temperaturi zraka in podloge za valjanje testa imeli največji vpliv na to, kako čvrsto bo testo na koncu ostalo. Največkrat se takšen valjar za piškote uporablja tudi za enakomerno debelo zvaljano testo, pri čemer ni zanemarljiva sama teža valjarja! valjar za testo z zvorci

Na koncu naj omenimo še silikonski valjar za testo z vzorci. Navadno je izdelan iz silikona, v katerega so vtisnjeni različni vzorci, ki se ob valjanju prenašajo naprej na testo ali na sladkorno maso. Takšen valjar je uporaben predvsem za dekorativno funkcijo!

Za kaj bi potreboval valjčke, če imam valjar za testo?

Poleg valjarjev se pri peki in slaščičarstvu uporabljajo tudi raznorazni valjčki. S pomočjo teh lahko: 

  • testo naluknjate,
  • zrežete testo na enako debele trakce,
  • iz testa izsekate oblike testa za nadljno uporabo (npr. izdelavo rogljičkov) ipd.

Vsekakor se pred končnim nakupom prepričajte, da je kuhinjski valjar za testo res takšen, kot ste si zamislili. Kuhinjski in ostali valjarji iz naše ponudbe so dobavljeni od priznanih italijanskih dobaviteljev!