Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Svetleča čokoladna glazura s Cuzco kakavom

Čokoladna glazura s posebnim Cuzco kakavom iz Dominikanske republike je odlična ideja, če radi ustvarjate nove slaščice.

Glaziranje slaščic pomeni, da hladne sladice (navadno izdelane v silikonskem modelu) prelijete z glazuro.

Podrobno smo o vsem tem pisali v članku "Čokoladni preliv za torte"!

Rezultat so svetleče in sijoče slaščice s popolnim in posebnim, svetlečim izgledom.

Sestavine za čokoladno glazuro:

Navodila za pripravo čokoladne glazure:

V srednje velikem loncu na srednje močnem ognju zavrite sladkor in smetano ter mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.

V skledi zmešajte 150g mlačne vode s CUZCO kakavom in mešajte toliko časa, dokler ne dobite temnorjave paste.

Želatino v prahu vmešajte v mešanico rastlinske smetane in sladkorja, dokler se ne raztopi.

Nato vmešajte še kakavovo pasto.

Lonec odstavite z ognja in zmes za glazuro precedimo skozi mrežasto cedilo.

S paličnim mešalnikom zmes dodobra zmiksajte, dokler ne dosežete popolne gladkosti.

Glazuro dajte v hladilnik in jo naslednji dan pred uporabo segrejte na 34°C.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.