Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Kremni bakalar v črnih rolicah

Objavljeno: 03.02.2023
Bakalar lahko pripravite tudi malenkost drugače. Uporabite lahko naše rolice in na zanimiv način skombinirate slanost bakalaja, osvežilnost paradižnika in sladkobo kandirane limonine lupine...
Preberite več

Nasveti za hlajenje vina doma ali v gostinskem lokalu

Objavljeno: 09.01.2023
Hlajenje vina zagotovo spada med pomemben del priprave te žlahtne pijače, poleg pridelave seveda! Še posebej je temperatura vina pomembna, če bi radi, da bi se gostje ali obiskovalci...
Preberite več

Kako lahko krhke dekoracije poskrbijo za elegantne predjedi?

Objavljeno: 08.12.2022
Velikokrat se tudi priznani kuharji znajdejo v dilemi, kako na enostaven a vseeno eleganten način predstaviti jed. Ker pri glavnih jedeh, ki so velikokrat na bazi mesa ali rib ni veliko...
Preberite več

Poseben paradižnik, s katerim pripravite zanimivo presenečenje

Objavljeno: 03.11.2022
Silikomartov silikonski modelček Pommodoro   vam bo prišel prav, če se boste odločili za izdelavo gurmanskega presenečenja. Z modelčkom naenkrat pripravite 12 malih paradižničkov na...
Preberite več

Rumene bučne žemljice

Objavljeno: 30.10.2022
Oblika in barva sta pogosto glavni vir navdiha v kuhinji. Tokrat smo se odločili, da vam pripravimo recept za zelo mehke žemljice, ki že po obliki in tudi barvi zelo spominjajo na buče....
Preberite več

Jesenski recept za orehe iz mlečne čokolade

Objavljeno: 24.10.2022
Navadno so del sladkega kotička ali pladnja z mini pecivom vedno tudi pečeni orehi, s središčnim kremnim prelivom. Tokrat predstavljamo malenkost drugfačen recept za izdelavo orehov v obliki...
Preberite več

Čebelje satje kot dekoracija torte ali sladoleda

Objavljeno: 17.10.2022
Čebelje satje kot dekoracija je smiselna takrat, ko izdelujete slaščico ali sladoled, ki vsebuje med. V spodnjem receptu je uporabljen pravi domači gozdni med, ki ima značilno temno...
Preberite več

Hrustljavi črni kreker v obliki ribjega okostja

Objavljeno: 10.10.2022
Za tale gurmanski kreker iz ribjega okostja boste potrebovali Silikomartov silikonski modelček Naturae Lisca 4 - ribje okostje . Z njim lahko izdelate takšne dodatke kot dekoracijo za...
Preberite več

Nagradna igra Makaboshop (17.3.2022 - 21.3.2022)

Objavljeno: 17.03.2022
PRAVILA NAGRADNE IGRE »MAKABOSHOP« 1. člen Po teh pravilih kot organizator nagradne igre velja Makabo d.o.o., Cesta 25. junija 1j, 5000 Nova Gorica (v nadaljevanju Makabo), in prireja...
Preberite več

Zbrani nasveti za nakup prave kuhinjske tehtnice

Objavljeno: 28.01.2022
Ne glede na to, ali ste dobavitelj sadja, domača gospodinja ali pa lastnik restavracije, je tehtnica nekaj, kar boste vedno morali imeti pri roki. Morda zato, ker boste želeli v receptu...
Preberite več

Cvrtje hrane v gostinskem lokalu [Vodič za nakup najboljše friteze na olje]

Objavljeno: 22.01.2022
Cvrtje hrane doma ali v gostinskem lokalu se seveda zelo razlikuje. Doma največkrat zadostuje lonec napolnjen z oljem, katerega postavimo na plin ali indukcijo in segrevamo; seveda ne smemo...
Preberite več

Temperatura olja za cvrtje - poznate vse trike?

Objavljeno: 21.10.2021
Za ocvrto hrano, ki je lahka, hrustljava in nemastna, je ustrezna temperatura olja ključnega pomena. Seveda lahko to dosežemo na več načinov. Najtežje se temperatura olja za cvrtje meri na oko,...
Preberite več