Tokratni recept je posvečen pripravi mini potičk, le da jim je dodan še poseben barvni preliv.
"Bundt cake", znan tudi pod imenom "Gugelhupf" ali "Kugelhupf", nekje po Sloveniji pa tudi kot...
Tokratni zapis je namenjen vsem, ki se želijo v pripravi, ustvarjanju ali dekoriranju slaščic še bolj izpopolniti.
Slaščičarsko znanje, kot so npr. osnove slaščičarstva, lahko osvojite na...
S temle receptom boste lahko svoje goste presenetili s posebno čokoladno torto izdelano z dvema moussoma in posebno lešnikovo pasto.
Prerez omogoča odličen vpogled v posamezne plasti, ki se...
Kuhano ali paljeno testo, je, za razliko od vseh drugih test, s katerimi imamo v slaščičarni navadno opravka, toplotno obdelano dvakrat.
Nekoč so ga imenovali prevreto testo, dandanes pa se...
Domači makroni z nadevom iz bele čokolade in malin
Spodnji recept je še posebej primeren, če ste si vedno želeli pripraviti makrone, pa za to niste zbrali dovolj poguma.
V...
Intoleranca na laktozo ni nekaj novega.
Vendar nemalokrat se zgodi, da se tudi mojstri slaščičarji znajdejo v zagati, kako klasične slaščice pripraviti tako, da bodo primerni tudi za...
Eklerji z maskarponejevim moussom in kandiranimi gozdnimi sadeži v sirupu
Tale recept je kot nalašč za pripravo malce drugačne, a zato nič manj prijetne slaščice.
Krhko pečeno testo...
Čokolada - svetovno znana sladkost obstaja v številnih oblikah - od trdnih čokoladnih tablic, do majhnih dekoracij.
Ne pozabimo na s čokolado prelite torte in lomljive čokoladne delčke v...
Poletje se umika, prihaja hladnejši čas, vendar čas za sladkosti nikoli pravzaprav zares ne mine.
Ne glede na to, ali se ukvarjate samo s sezonsko ponudbo sladic ali pa imate utečen gostinski...
Ni nenavadno, da do nas pristopijo lastniki ali vodje uspešnih restavracij, ki nas sprašujejo, kako do idej za nove sladice. Vsekakor se splača pregledati ponudbo pri konkurenci ali širši okolici,...
Valentinovo se nezadržno približuje in pripravili smo nov zapis za valentinove sladice, s katerim boste bili zagotovo bolje pripravljeni za ta čas v letu!
Predstavili vam bomo nekaj rešitev,...
Ker radi pišemo uporabne vsebine, smo se že odločili, da bo tema današnjega zapisa "čokoladna glazura za torto". Po nekaj pomislekih pa smo dorekli, da bi bilo najboljše, če bi...