Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • Vsi nasveti in recepti

Panakotina zmrzlina s karameliziranimi figami in karamelnim prelivom

Objavljeno: 27.10.2022
Panakotina zmrzlina s karameliziranimi figami in karamelnim prelivom Tokratna slaščica je idealna za hladnejše dni, združuje pa nežnost okusa smetane in mehkobo karamelnega preliva....
Preberite več

Halloween cupcakei

Objavljeno: 26.10.2022
Halloween cupcake-i so odlična rešitev za slaščico, ki jo lahko pripravite ob koncu meseca oktobra. Najboljše pri vsem tem pa je, da je tako preprosta, da vam jo lahko pomagajo pripraviti...
Preberite več

Jesenski recept za orehe iz mlečne čokolade

Objavljeno: 24.10.2022
Navadno so del sladkega kotička ali pladnja z mini pecivom vedno tudi pečeni orehi, s središčnim kremnim prelivom. Tokrat predstavljamo malenkost drugfačen recept za izdelavo orehov v obliki...
Preberite več

Pita iz krhkega testa z marmelado iz robidnic

Objavljeno: 20.10.2022
Pita iz krhkega testa ali crostata je zelo poznana v italijanskem okolju. Krhko sladko testo je odlična podlaga za navadno sadni nadev, katerega lahko v hladnejših časih nadomestite z...
Preberite več

Torte Bella - ko se sladke sanje po desetletnem trudu uresničijo!

Objavljeno: 18.10.2022
V tokratnem intervjuju sem klepetal z Majo, ki svoje slaščice ponuja pod imenom Torte Bella v Domžalah. Pa ne samo tam, zalaga namreč številne gostinske lokale, kjer radi postrežejo njene...
Preberite več

Čebelje satje kot dekoracija torte ali sladoleda

Objavljeno: 17.10.2022
Čebelje satje kot dekoracija je smiselna takrat, ko izdelujete slaščico ali sladoled, ki vsebuje med. V spodnjem receptu je uporabljen pravi domači gozdni med, ki ima značilno temno...
Preberite več

Cimetove mini potičke s pisano glazuro

Objavljeno: 13.10.2022
Tokratni recept je posvečen pripravi mini potičk, le da jim je dodan še poseben barvni preliv. "Bundt cake", znan tudi pod imenom "Gugelhupf" ali "Kugelhupf", nekje po Sloveniji pa tudi kot...
Preberite več

Hrustljavi črni kreker v obliki ribjega okostja

Objavljeno: 10.10.2022
Za tale gurmanski kreker iz ribjega okostja boste potrebovali Silikomartov silikonski modelček Naturae Lisca 4 - ribje okostje . Z njim lahko izdelate takšne dodatke kot dekoracijo za...
Preberite več

Na kateri slaščičarski tečaj po sladko znanje?

Objavljeno: 09.10.2022
Tokratni zapis je namenjen vsem, ki se želijo v pripravi, ustvarjanju ali dekoriranju slaščic še bolj izpopolniti. Slaščičarsko znanje, kot so npr. osnove slaščičarstva, lahko osvojite na...
Preberite več

Torta s čokoladnima moussoma in lešniki

Objavljeno: 06.10.2022
S temle receptom boste lahko svoje goste presenetili s posebno čokoladno torto izdelano z dvema moussoma in posebno lešnikovo pasto. Prerez omogoča odličen vpogled v posamezne plasti, ki se...
Preberite več

KRUŠIČARNA - vpogled v kariero spretnih in sladkih prstov solo slaščičarke

Objavljeno: 04.10.2022
Tokrat se nam je v sladkih intervjujih pridružila sladka ustvarjalka iz Slovenskih Konjic. Prisega na božanski okus tort, katerega poizkuša ustvariti iz čimbolj naravnih sestavin. Sem...
Preberite več

Kuhano ali paljeno testo [in nasveti, ko ne gre vse po načrtu]

Objavljeno: 30.09.2022
Kuhano ali paljeno testo, je, za razliko od vseh drugih test, s katerimi imamo v slaščičarni navadno opravka, toplotno obdelano dvakrat. Nekoč so ga imenovali prevreto testo, dandanes pa se...
Preberite več